maandag 30 maart 2015

Ergernis

Na een mooie, zonnige maar nog steeds winderige dag (onze “koer” en het poortgebouw in twee sessies onder handen genomen, een wandeling in de buurt van Borgloon, deze avond lekker eenvoudig eten en daarna lectuur) heb ik me deze avond weer geërgerd aan de website van de overheid.

Ik ben nu wel niet meer BTW-plichtig maar ik moet toch elk jaar voor 31 maart een lijst indienen van mijn BTW-plichtige klanten. Ik heb daar meer dan een uur aan besteed en toen lukte het nog niet.

Zoals meestal kwam Roger ertussen: ‘Je bent veel te ongeduldig!’. ‘Oké, probeer jij dan maar’, stelde ik voor. Hij botste op dezelfde onmogelijkheid als ik: het BTW-nummer van de klanten kreeg hij maar niet ingevuld.

Terwijl ik een paar andere werkjes verrichtte, bleef hij proberen en toen ik terugkwam, had hij de oplossing gevonden. Je mocht immers niet “BE” typen aan het begin van die BTW-nummers (die wel degelijk beginnen met die letters).

De creatieve Roger had bedacht dat vermits die letters overal dezelfde waren, hij die misschien moest weglaten. Hij kreeg dus gelijk.

Ik echter had opgemerkt dat waar ik mijn eigen BTW-nummer (want dat heb ik nog steeds) moest invullen, die “BE” er al stond maar dat die letters er niet stonden waar ik het nummer van mijn klanten moest invullen. Dus dacht ik (dat lijkt me logisch, niet?) dat ik daar die letters wel moest invoeren. Kon die (vreselijk trage) website dat niet duidelijk maken?Boze emoticon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten