zondag 15 maart 2015

Het eerste “optreden” van Elena, in Wijgmaal

Praktisch elke zaterdag gaat Elena turnen in Wijgmaal. Vandaag organiseerde de turnkring een “show” zoals Elena het noemt. En uiteraard waren wij én moeke en vake (haar andere grootouders) uitgenodigd.

Roger kreeg een uitstekend idee: ‘Waarom zouden we niet al veel vroeger naar Wijgmaal rijden en daar een poosje wandelen?’

Hoewel ik lang in Leuven heb gewoond ken ik Wijgmaal  niet, dus vond ik het heel prettig daar eindelijk eens rond te lopen (ondanks de felle kou). Niet echt een mooi dorp maar wel  intrigerend. Om te beginnen ligt daar het Remy-complex waar we uiteraard eerst naartoe liepen. Ontzettend groot en imposant!

A3152560

A3152563 Foto’s Roger

Vandaaruit liepen we via het verlaten maar nog bediende station naar de kerk langs een onverharde weg, waar we ook nog een enorm “Remy”-gebouw tegenkwamen.

A3152566

A3152567 Foto’s Roger

Naast de kerk staat een kasteelachtig herenhuis (dat kan toch niet de vroegere pastorij zijn?)

A3152569

A3152570 Foto’s Roger

Onderweg naar “Remy” hadden we ook al een paar kasteelachtige woningen gezien.

Maar ik zou het hier eigenlijk hebben over Elena’s optreden. We zaten al een poosje in het drukke sportcentrum te wachten toen eindelijk haar ouders en andere grootouders aankwamen samen met Matthias. Elena was al in de “coulissen”.
Wat was het een drukte in de gymzaal! Spelende kinderen en veel vaders, moeders en grootouders.

P3152533

P3152536 Foto’s gemaakt door onze dochter met een van onze toestellen

Eindelijk begon de show, met als eerste optreden de groep waarin Elena (verkleed als bijtje) zit. Matthias leek heel fier op zijn zus (hij zegt het dan nog wel niet met woorden, maar moest die jongen nooit kunnen praten, hij zou toch alles duidelijk kunnen makenGlimlach).

A3152574

A3152582 Foto’s Roger

P3152540 Foto gemaakt door onze dochter met een van onze toestellen

Na afloop gingen we nog samen iets drinken in de cafetaria en daarna ging het naar het huis van Elena en Matthias (zo noemen de kleinkinderen dat  immers: “mijn huis” Glimlach). Waar we nog een broodmaaltijd aten (met heel lekkere wijn).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten