woensdag 11 maart 2015

Over opvoeden

Na deze fijne maar vermoeiende dag las ik nog dit. Ik weet het, ik ben soms wereldvreemd, maar ik weet wel dat hierover gedebatteerd wordt. En vind het zelf belangrijk.

Heb ik onze kinderen wel goed opgevoed? Nestwarmte vonden ze thuis genoeg, denk ik, maar ik moet toegeven dat ik hun gebrek aan interesse voor bezigheden buitenshuis nooit echt heb ontmoedigd (met slechts één auto, één chauffeur, veel familieleden en vrienden vond ik het immers best dat ze niet wilden gaan dansen, turnen of wat dan ook). Was ik verkeerd?

Het is wel zo dat als iemand van de drie iets buitenhuis wilde doen,  dat uiteraard oké was. Zeger bijvoorbeeld mocht meteen muzieklessen volgen toen hij daar zin bleek in te hebben.

Ik heb ze alleen nooit aangemoedigd om buitenhuis te zingen, dansen, turnen, sporten, muziek te maken, toneel te spelen enzovoort.

Had ik moeten zorgen dat ze toch iets meer “narcistisch” werden?Verwarde emoticon

2 opmerkingen:

  1. neen, indien ze echt interesse hadden zouden ze het wel gevraagd hebben. Ik vermoed dat al die buitenshuis bezigheden bedoel zijn als opvang tijdens de vrije uren terwijl de ouders nog werken.

    BeantwoordenVerwijderen