vrijdag 6 maart 2015

Voort

Vandaag: na de brunch gebeld naar onze vrienden uit Ronse over een afspraak binnenkort. Dan de exemplaren van Oostland en de Limburgse monografieën die ik eergisteren meekreeg gesorteerd. Daarna een beetje administratief werk voor de KVLS, gevolgd door een telefoontje met Jan Gerits over het volgende nummer van die monografieën en het andere boek waar hij aan bezig is. Toch maar de fouten op de website van de “Camping des étangs” in Aubigny verbeterd en de correcties opgestuurd naar de uitbater (die in zijn mail had toegegeven een deel te laten vertalen hebben door Google Translate Glimlach)

En uiteindelijk een lange wandeling in Voort. Afijn, in Voort en Hendrieken: ik weet nooit precies waar het ene dorp begint en waar het andere eindigt. Wel weet ik dat de kerk waar we onze lus aanvatten in Hendrieken ligt.

Een lentezon tussen de mooie wolken, de stilte benadrukt door enkele vinken in een hoogstamboomgaard, het gelach van spechten en een kabbelend beekje, en vooral die subtiele lentegeur maakten het heel aangenaam ondanks de nog frisse wind.

Voort: Schuilhut in plantage Jaren geleden maakte Roger ook al een foto van deze keet en zette hem op Flickr. Hij vertelde me dat naar die foto elke dag wordt gekeken. Wat is er dan zo speciaal aan?

Borgloon: kasteel van de Hulsberg gezien vanuit het veld in Voort

Borgloon: kasteel van de Hulsberg gezien vanuit het veld in Voort Nee, dit is niet het kasteel van Doornroosje, Elena en Matthias! Wel woonde mijn Franstalige cursiste Chantal zaliger daarin (foto’s Roger)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten