zaterdag 25 april 2015

Grijze haren

Hendrik vertelde me vlak voor hij de trein terug nam naar het Antwerpse dat ik al veel meer grijze haren heb dan het viertal grijze haren dat ikzelf al heb ontwaard. Roger moest lachen omdat ik daar heel blij mee leek te zijn. Maar kom, het is toch normaal dat je op 65 jaar grijze haren krijgt? Er maar enkele hebben op mijn leeftijd leek me op de duur echt abnormaal!

Nu stelt zich echter de vraag: ga ik mijn haar laten kleuren? Ik zei altijd dat ik dat nooit zou doen, heb het tot nu toe ook nooit gedaan (hoewel ik vroeger soms henna gebruikte) maar ik weet dat de overgang van kastanjebruin naar wit vaak heel lelijk is: meestal zijn de haren eerst vaalgrijs voor ze uiteindelijk mooi wit worden.

Ik zei ooit: ‘Nooit’ maar nu vraag ik me dus af of het misschien “ooit” wordt? Zeg dus nooit “nooit”!Glimlach

5 opmerkingen:

  1. inderdaad zegt nooit nooit. De eerste grijze haren en dan spreek ik over meer dan die vier haartjes zijn " moeilijk " te aanvaarden. Al vind ik grijze haren "wel niet allemaal" soms ook mooi. het is vooral de overgang van enkel tot volledig dat vervelend is. Uw haren kleuren hoeft echt niet elke week hoor, je kan ook aan de kapper raad vragen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Grijze haren zijn een optische illusie tijdens die overgang: zie hier: http://www.santenatureinnovation.com/les-cheveux-gris-nexistent-pas/

      Voorlopig is laten kleuren nog echt niet nodig hoor!

      Verwijderen
  2. Grijze haren, krijg je door het vergaren van wijsheden door de jaren heen.....! Gewoon laten begaan....!
    Kusje

    BeantwoordenVerwijderen