donderdag 30 april 2015

Regen, bijna constant vandaag

Na onze brunch wilde ik vandaag naar de post: ik had mijn facturen klaar en moest ook een verjaardagskaart posten voor een vriendin. Eigenlijk was ik van plan daarna een wandeling voor te stellen ondanks de relatieve kou voor het seizoen… Maar het begon te regenen.

Dus maar terug naar huis gegaan, met een omweg via het gemeentehuis om de “beschilderde Heerse helm” te fotograferen (hij verhuist immers na 3 mei naar Bokrijk en hem daar gaan bewonderen kost wel wat).

A4303003

A4303006 Foto’s Roger

De helm staat vol symbolen over de Grote Oorlog maar eerlijk gezegd vond ik het voorstel op papier mooier dan het resultaat op de betonnen helm.

Het bleef maar regenen. Ik begon te lezen in het boek dat we gisteren van vriendin Martine cadeau kregen en begreep meteen waarom Nany en vriendin Lily er niet in werden opgenomen: hun verhaal was veel minder boeiend dan bijvoorbeeld de herinneringen van Martine’s moeder. Ondanks dat “gemis” werd ik zelf heel nostalgisch bij die lectuur!

Nadat we rond 17 uur soep hadden gegeten, stelden we vast dat de zon eindelijk door de wolken brak en maakten we een wandeling van  bijna een uur rond het dorp. Buiten een haas en een roofvogel, niets of niemand ontmoet: ik kwam echt tot rust.

Maar… Ineens begon het weer te regenen. Dus haastten we ons terug naar huis waar ik voor een heel klassiek maar lekker avondmaal zorgde (lamsvlees met prinsesboontjes).

Na het eten moest Roger even weg en ik heb nog een uurtje verder gelezen in dat boek (de vaatwasser vullen behoort immers tot Rogers taken!Glimlach).

Op een bepaald moment had ik helemaal geen zin  meer om voort te lezen: ik word er te triestig van (die nostalgie van mij hé!). Gelukkig kwam Roger net rond die tijd thuis en kon  ik voort met mijn leven van nu!Glimlach

Geen opmerkingen:

Een reactie posten