maandag 20 april 2015

Van Gors-Opleeuw naar Zammelen en terug

Dat was lang geleden!

We klommen langs fruitplantages naar Zammelen. De perelaars zijn volop aan het bloesemen (Roger heeft daar jammer genoeg geen foto van gemaakt). Ik genoot van het subtiele parfum… Tot ik ineens een doordringende mestgeur opsnoof. De oorzaak daarvan vond Roger veel interessanter voor een foto Glimlach:

A4202858 Foto Roger

Vanuit Zammelen liepen we terug naar Gors-Opleeuw via de Mombeekvallei. Het was heel zonnig, vrij warm en heel stil. We hoorden alleen merels, eenden, spechten en fazanten. En zagen pas, tegen dat we bijna terug in Gors-Opleeuw waren, een groepje toeristen op een ander wandelpad in de vallei.

A4202865

A4202866

A4202868 

A4202869 Foto’s Roger

Toen we in Gors-Opleeuw aankwamen, had ik het echt te warm: ik had een vestje aangetrokken tegen de Noord-oostenwind maar met die krachtige zon kon die wind ons niet echt afkoelen. “De Pastorie” was open en ik stelde voor daar iets te gebruiken. ‘Maar er zit niemand!’, stribbelde Roger tegen. Tijdens onze wandelingen vinden we het goed als we niemand ontmoeten, maar op een terras moet er volk zijn: je moet er immers iets te observeren hebben! Glimlach

We gingen er toch naartoe en bestelden beiden een Blonde Bink. En kort daarop kwam het gezelschap, dat we in de verte hadden ontwaard, er ook aan. We konden er dus onze hobby beoefenen.

Gors-Opleeuw: in hotel "De Pastorie" Foto Roger

Thuis moest ik niet koken: er bleken nog overschotjes genoeg te zijn van de vorige dagen. De wasmachine heeft ons deze avond wel tweemaal haar diensten bewezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten