woensdag 29 april 2015

Weerzien met Martine na het babysitten

Na een hele middag druk spelen met Elena en Matthias (en een poosje met buurmeisje Anna erbij), zodra onze schoonzoon thuiskwam, reden we deze avond naar Tervuren. We waren er uitgenodigd op de presentatie van het boek “Ik was jong en leefde in Congo” van Dominique De Mets. Hoewel de interviews met Nany en Lily er niet zijn in opgenomen (dat vermoedde ik al, anders waren ze wel uitgenodigd geweest) wilde ik het boek kopen, en vooral: ik wist dat vriendin Martine daar zou zijn met haar echtgenoot (en dat een foto van haar moeder de kaft van het boek siert).

Gelukkig was het de bedoeling Martine te verrassen (ik wist immers niet zeker of onze schoonzoon op tijd thuis zou zijn) want het heeft niet veel gescheeld of we waren onverrichter zake terug naar huis gereden. Een omleiding, file op de E40, en toen we uiteindelijk, na anderhalf uur rijden en meer dan drie kwartier te laat, aankwamen nergens een parkeerplaats te bespeuren. Uiteindelijk stapte ik uit en ging Roger verder zoeken waar hij de auto kon achterlaten.
Martine en haar man zagen me meteen (voor de rest kende ik er niemand), het werd een blij weerzien, en na een paar Cava’ s en twee hapjes (van de termietensoesjes – jawel, die waren er ook!Glimlach – hebben we niet durven proeven), zijn we, zodra Roger er ook aankwam, samen iets gaan drinken in een café in de buurt. Lang bijgepraat en een babbeltje gemaakt met een vroegere lector van Van Halewyck (die onze boeken had opgemerkt).

Ik schrijf “onze boeken”: wij hebben ons exemplaar van Martine cadeau gekregen en haar man stond er absoluut op onze consumpties te betalen. Martine en Eddy, nogmaals bedankt! Deze keer wacht ik niet meer zo lang: we zullen een van de volgende weken na het babysitten afspreken in Leuven en dan trakteren wij!

Vandaag wordt mijn broertje 52 jaar! Proficiat, jongen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten