donderdag 7 mei 2015

In memoriam Béatrice Henckaerts

Natuurlijk had ik deze avond verder kunnen werken aan Oostland (en dat was zelfs eerst mijn bedoeling) maar… Ten eerste moesten we de keuken nog opruimen, ten tweede worstelde Roger (die penningmeester is van Heemkunde Groot Heers) met hoe hij de deze avond gekregen gelden (én een ingewikkelde uitleg) moest inschrijven in het kasboek en ten derde: ikzelf moest constant denken aan mijn sympathieke nicht Béatrice (dus op z’n Frans geschreven, mét accent aigu, in tegenstelling tot wat ik hiervoor schreef) die overgegaan is zonder dat ik het wist.

Dus ging ik weer eens googelen. En ik vond dit. Er zijn dus inderdaad geen doodsbrieven verstuurd, en het is, meen ik te begrijpen, een plots overlijden geweest op 82 jaar.

Zulk overlijden wens ik Nany ook toe (ze is van hetzelfde jaar als Béatrice Henckaerts zaliger) en wordt zelf 84 volgende zondag. Het idee dat haar dagen “geteld” zijn is echter niet “plezant”!

Nu (oei, gebruik ik dat tussenwoord niet te vaak?Glimlach) ik begin, wat Roger en mij betreft,  ook vaak aan het “einde” te denken!Bedroefde emoticon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten