donderdag 28 mei 2015

Kapper

Na wat schoonmaakwerk reden we vandaag naar Sint-Truiden. We zouden in de stad rondwandelen, kwestie van Roger zijn dagelijkse beweging te geven.

Roger zegt al een poosje dat hij weer eens dringend naar de kapper moet, alleen vinden we er de tijd niet voor. Deze middag had hij wel gebeld met onze dorpskapper maar die kon hem niet ontvangen voor midden volgende week. Dus werd er aan elk kapperssalon in Sint-Truiden (ongelooflijk hoeveel er daar zijn) even halt gehouden, maar overal vond Roger ofwel de prijs te hoog ofwel dat er te veel volk zat of moest je een afspraak maken.

En dan vielen we op een goedkoop (12 euro per knipbeurt) Marokkaans (denken we toch aan het accent van de twee coiffeurs en aan de naam van het salon te oordelen) kapperssalon, waar je zonder afspraak terechtkunt. Roger ging binnen. Ik wilde eerst ondertussen rondwandelen, maar besloot uiteindelijk mee binnen te gaan om eventueel in te grijpen als ik vond dat er te veel zou geknipt worden. En, eerlijk gezegd, ook omdat ik eens mannen onder elkaar wilde horen keuvelen.

Dat werd een revelatie: na een dik half uur (hoewel er twee wachtenden waren voor Roger - en na ons kwamen er nog drie mannen binnen) stapten we al terug naar buiten, Rogers haar werd veel beter geknipt dan al de vorige keren en we hebben een heel leuk half uurtje beleefd.

Er werd daar nogal wat afgelachen door die mannen (uiteraard kwamen daar verhalen over vrouwen aan te pas). Zo zei de man die Rogers haar snoeide onder andere dat hij had gelezen dat mannen in België voortaan ook drie vrouwen mogen hebben, net zoals zijn religie hem toeliet. :-) (tja, ik heb nog altijd niet gevonden hoe ik hier smileys moet toevoegen) En hij legde lachend uit dat het best te doen was als je met elke vrouw even lief was en zorgde dat die vrouwen graag samenwoonden! (hier hoort weer een smiley: kan iemand mij vertellen hoe je dat doet in dit programma?)

Bij het betalen kregen we een klantenkaart en de kapper zei: 'Wacht niet te lang om weer eens langs te komen hé. Zelfs als je haar niet moet geknipt worden, kom even binnen om goeiendag te zeggen!'. Heel prettig allemaal!:-)

Daarna wandelden we nog een klein uur verder en we hebben een paar steegjes ontdekt die we nog niet kenden. Mijn dag is goed, ondanks de lage temperatuur voor de tijd van het jaar!


4 opmerkingen:

  1. Beste,
    Ik werk voor de tv-zender VIER, voor het programma KLAPSALON. We zouden eventueel graag de kapper van Roger gaan interviewen.
    Zou u mij de naam en/of locatie van dit Marokkaans kapsalon kunnen doorgeven?
    Hartelijk dank!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ondertussen zou je mijn mail daarover moeten aangekregen hebben!

      Verwijderen
  2. u mag deze gegevens ook doorsturen naar:
    christophe.delen@sbsbelgium.be

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is kapsalon Atlas. Ik probeer je de adresgegevens per mail door te sturen. Groetjes, Jessy

      Verwijderen