vrijdag 15 mei 2015

Kort over een lange dag

Ik ben moe! Gisteren avond heel laat nog een telefoontje gekregen zodat we weer niet vroeg in bed lagen. Om 5 uur deze ochtend werden we al wakker gemaakt door Elena die uiteraard ook Matthias wekte. Het lukte ons ze nog tot 8 uur in ons bed te houden, maar echt geslapen hebben wij niet meer (de kindjes wel).

Na het ontbijt met onder andere een gebakken ei, speelden we (vooral buiten) tot aan het middagmaal. Daarna keken de kindjes op de pc van Roger naar foto’s van toen hun mama en haar broers klein waren. Vooral Elena leek dat te fascineren: ze moest alles weten en speelde later dat ze haar mama was toen deze klein was.

Thuis, kijkend naar oude foto's met de kleinkinderen Elena en Matthias Eigen foto

Ze aten allebei opvallend goed tijdens het middagmaal en wilden net naar een filmpje kijken toen we even bezoek kregen van Liliane. Elena was eerst een beetje schuchter maar ze kwam snel los. Matthias was helemaal niet verlegen en kwam zijn autootjes enzovoort tonen. ‘Hoe heet die lieve vriendin van jou weer?’,vroeg Elena nadat Liliane weer vertrokken was. En dan: ‘Liliane, is dat geen jongensnaam? Ik hoor daar ‘'Jan” in’. Glimlach

We gingen boodschappen doen. Bij de bierhandelaar kregen de kindjes weer een presentje. Bij Delhaize wilden ze elk een eigen winkelkarretje en ontstond er af en toe ruzie. Ze waren duidelijk heel moe. Toch wilden ze thuis geen dutje doen.

Na het vieruurtje waren ze buiten aan het spelen en kwamen ineens verschrikt terug naar binnen gelopen. ‘Ik ben bang!’ huiverde Elena en Matthias herhaalde: ‘Bang!’: de schapen zaten in de tuin. Roger begeleidde ze tot vlak bij de dieren terwijl ik voor het avondeten zorgde en de wasmachine liet draaien.

Na nog een ijsje was het tijd om op te ruimen. Matthias begon me spontaan te helpen, Elena vond dat niet nodig. Ik vroeg haar of ze thuis ook haar mama alles alleen liet opruimen. ‘Nee, maar die moet werken,’ antwoordde ze, ‘en jij moet alleen spelen en koken’. Glimlach 

Nadat ik haar had uitgelegd dat ik echt wel wat meer deed dan dat, wilde ze wel helpen opruimen en stelde ze vast dat het heel snel ging, zo met z’n drieën.

Volgden nog een filmpje over Assepoester, het naspelen van enkele scenes, het avondtoilet, een verhaaltje en het slapengaan.

Om 20:15 uur plofte ik neer in de relax met een boek maar viel ik prompt in slaap. Om 21:45 uur werd ik weer wakker, werkte ik nog tot nu (22:30 uur) om uiteindelijk te besluiten dat het werk maar moet wachten: ik ben te moe!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten