woensdag 27 mei 2015

Lectuur en films

26/5/2015

Uiteraard heb ik vandaag meer gedaan dan lezen en naar filmpjes kijken, maar het relaas over onze boodschappen en het schoonmaken van de salon (Roger heeft voor het stofzuigen gezorgd) zal jullie niet echt interesseren, vrees ik Glimlach.

Terwijl Roger stofzuigde, las ik verder in “Dieu est un pote à moi” van Massarotto. Eigenaardig: ik had dat boek jaren geleden al gelezen, vond het toen heel goed, maar vergat blijkbaar toch dat ik het gelezen had. En nu vind ik het nog steeds even goed! Het vertelt het “Godsgevoel” wel helemaal anders dan “Een ongewoon gesprek met God” (maar de “basis” is dezelfde).
Hier gaat het immers over een roman. Waarin weinig gebeurt eigenlijk, al zijn een kind krijgen en jouw vrouw weten overlijden voor mij al “peripetieën” genoeg: ik lees liever boeken over gevoelens.

Na een telefoontje van Jan Gerits (over de Limburgse monografieën en het leveren van de resterende voorraad van de mono over Louis Brans zaliger aan Oud-Rekem) begon ik het avondmaal klaar te maken.
Mijn avondlectuuruurtje (nog steeds in “Dieu est mon pote”) was kort, want ik wilde een paar filmpjes bekijken online.
Ik weet immers nog maar pas dat je bij een film online ondertitels kunt instellen. En, zelfs als dat maar ondertitels zijn in de taal van de film, helpen ze mij  gesproken Engels en Spaans beter te begrijpen!Glimlach
Tegenwoordig lijkt de wereld wel omgedraaid: ik leer zoveel van onze kinderen!

Om de avond te eindigen keek ik naar een aflevering van Sar Trek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten