zaterdag 16 mei 2015

Morgen wordt een werkzondag

De kindjes zijn naar huis en vlak daarna viel ik weer in slaap in de relax. Elena werd dan ook om 3 uur wakker deze nacht. Ze wilde bij ons liggen. Uiteraard werd Matthias ook wakker, waardoor we weldra met z’n vieren in het grote bed “sliepen”. Er werd wat gewoeld en gerollebold maar uiteindelijk vielen de kindjes weer in slaap… Maar toen sliep ook Roger in en begon hij te snurken. Daar lag ik dan met twee kindjes in mijn armen en gesnurk (waarvan zij gelukkig niet wakker werden). Uiteindelijk ben ik wel in slaap gevallen, want toen ik rond 7:30 uur weer werd wakker gemaakt door Elena, was Roger al opgestaan met Matthias.

Ondanks de vele regen vandaag hebben we genoten. Gekeken naar de merels en de roodborstjes in de tuin, naar de zwerfkatten en de schapen (en ik moest telkens weer het verhaal van Pamfiel vertellen); Nog eens foto’s van vroeger bekeken (en Matthias herkende ons nu telkens: hij wees ons op iedere foto – van heel lang geleden dus - aan); rollenspelletjes gespeeld en naar een paar filmpjes gekeken; en dokter gespeeld, mama en papa (Elena was haar mama toen die nog een kind was, Matthias was Zeger, Hendrik zat nog in mijn buik – niet erg logisch, ik weet het - en Roger en ik waren papa en mama), met de auto’s, enzovoort, enzovoort.

P5160401

P5160403

P5160406 Eigen foto’s

‘Komen mama en papa ons vandaag halen?’, vroeg Elena. ‘Ja, rond vier uur’, antwoordde ik. ‘Ik wil eigenlijk nog hier blijven’, opperde zij. En Matthias: ‘Ik ook!’ Glimlach 

Ik legde uit dat ik nog veel werk voor de boeg had (en dat is waar: van mijn principe “niet werken – of toch zo weinig mogelijk – op zondag”, zal ik moeten afwijken).

En toen kwamen die ouders eindelijk aan. Wat een vreugde! Nu wilden de kindjes wel meteen mee naar huis na het avondmaal (en na een snel “poezenwasje”).

Vandaag was er van alles te doen in Heers, maar wij hadden wat anders te doen. En organiseerde de KVLS een uitstap naar Bergen maar daar konden we niet aan deelnemen… omdat ik te veel werk had. Werk dat ik niet heb kunnen verrichten: morgen wordt het dus, tegen al mijn principes in, een werkzondag.

Maar wat heb ik weer genoten van deze dag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten