zaterdag 30 mei 2015

Paul en Lut op bezoek

Vandaag hadden we eindelijk afgesproken met onze Leuvense vrienden Paul en Lut. Ze kwamen aan rond 15:30 uur en ondanks de dreigende lucht reden we vrij meteen naar Kerniel waar we een korte wandeling maakten rond het klooster van Colen. Daarna ging het naar Jesseren, waar we de vroegere spoorwegzate volgden tot in Overrepen en van daaruit een lus maakten tot aan het vroegere station van Jesseren.

Het was gezellig wandelen: onderweg bewonderden we de vele veld- en andere bloemen, genoten we van de lentegeuren en van de stilte die soms door een fazant werd onderbroken. En we haalden herinneringen op, vooral aan onze gemeenschappelijke vriend Dirk Lambrechts zaliger.


Voor we terug naar huis reden, maakten we een omweg langs Heks waar we op het tuinterras van Stephane Malais een glas van zijn zelfgemaakte witte wijn dronken. Ondertussen was de zon door de wolken gebroken: het was zalig zitten in die tuin.

Terwijl we thuis een Oloroso dronken, warmde ik de gisteren bereide broccoli-groene groentesoep en de venkelovenschotel op. Weer werd er veel over onze vriend Dirk gesproken en ook over het liber amicorum over hem dat binnenkort zal verschijnen. Paul vindt, net als ik, dat enkele auteurs het vooral over zichzelf hebben en dat leek hem serieus te hinderen. Mij niet: als dat hun ijdelheid streelt, ze doen maar! :-)

Foto's Roger
Ons avondeten was heel lekker, al zeg ik het zelf.

Eigen foto




Geen opmerkingen:

Een reactie posten