donderdag 18 juni 2015

Avondmaal op de camping

17 juni 2015 ‘s avonds

We komen net terug van het campingrestaurant waar we voor 9 euro per persoon aten op het terras dat uitkijkt op het roofvogelrijke Monfragüe. Nee, we zijn daar dit jaar niet naartoe gereden: we kennen het gebied zo goed  als uit ons hoofd; maar naast ons zat een Nederlander die mooie natuur- en vogelfoto’s aan het opladen was op Flickr. Ik heb even geloerd naar zijn naam en zodra ik weer rustig online kan, google ik ernaar.

P6172808 Foto Roger

Zoals elke avond werden we bediend door de immer goedgeluimde slanke en dikke obers. We kregen zoals altijd om te beginnen een fles wijn en een fles gaseosa (een soort sprankelend water met een toets citroen en kunstmatig zoetmiddel; gemengd met tafelwijn geeft dat een heel verfrissend drankje).

 P6172801 Foto Roger

Als eerste gerecht nam Roger meloen met ham (serrano) en ik een sla van latuw, tomaten, asperges en mayonaise. Onze tweede schotel was makreel met frieten – die ik weer liet liggen.

P6172805 Foto Roger

Als dessert nam Roger weer een ijsje en ik kreeg opnieuw twee appels waarvan ik een halve heb opgegeten (de rest is voor morgen).

Ik geef het toe, heel eenvoudig maar ook heel lekker. Al heb ik mijn twijfels over de eerste keuze voor het hoofdgerecht: varkensnuit met tomaten! Toen ik zei dat ik dat niet lustte, moest de slanke ober lachen. En hij heeft gelijk: ik heb dat nooit geproefd en weet dus niet of ik het lust of niet.

Rond 21:30 uur werden de zonneweringen (zie eerste foto hierboven) zoals elke avond opgerold om ons te laten genieten van de zonsondergang maar die was deze avond minder mooi dan gisteren.

En ondertussen bleven de mussen en de zwaluwen lustig rondvliegen (de blauwe eksters wagen zich blijkbaar niet tot daar). Ik schrijf altijd “blauwe ekster” omdat de dame uit Bree ons jaren geleden vertelde dat die vogels een soort eksters zijn, maar zelf twijfel ik aan die benaming.

Iets over 22 uur kwamen we terug naar de tent waar we nu onze fles Sancerre (gekregen van de uitbater van de camping uit Aubigny) opentrekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten