maandag 29 juni 2015

Duras en Miramont de Guyenne

Eymet is een bastide in de vallei van de Dropt (zijrivier van de Garonne). In die vallei zijn er vele andere bastides (nieuwe middeleeuwse steden). We besloten vandaag naar Duras te rijden.

A6293683 Foto Roger

‘Ik durf te wedden dat er een jumelage bestaat met Sint-Truiden’, opperde Roger, en hij kreeg gelijk.

A6293680 Foto Roger

Het is een mooi stadje, hoewel veel minder mooi dan Eymet. Een kasteel, een kerk, en het typische stratentracé van een bastide.We wandelden er een dik uur rond. Het werd al snel vrij warm (we haalden de 34°C vandaag,wat nog altijd iets frisser is dan in Huesca). Dan besloten we naar Miramont te rijden en daar iets te drinken op een terras.

A6293679

A6293685

A6293684 Deze twee mensen zagen we gisterenavond in Eymet rondlopen. Toen hadden ze geen hoed op en ze bleken allebei kaal te zijn. Boeddhistische monniken?

A6293687 Foto’s Roger

In Miramont bleek de markt net te zijn afgelopen, en – misschien omdat de siësta ging beginnen – de cafés hun deuren te sluiten. We liepen er heel even rond, bewonderden de speciale kerk en vonden alleen het tracé van de straten en een enkel oud huis nog herinneren aan een bastide en besloten naar “huis” te rijden.

A6293692

A6293689 Foto’s Roger

We aten wat en dronken een biertje bij de tent en rustten daarna in de schaduw van de notelaar.

Om 16:30 uur wandelden we via het kasteel naar hartje Eymet waar we nog een biertje dronken: duur! 2,40 euro voor 25 cl gewone pils!  Maar kom, we konden ons hobby uitoefenen en Frans en Engels oefenen (hier wonen veel Engelsen). We deden onze boodschappen (de watervoorraad was erg geslonken in de winkels: iedereen lijkt het te warm te hebben) en besloten nog eens wat slaatjes te eten bij de tent.
En daarbij kregen we een bezoeker:

P6290005 Eigen foto

Pas rond 21 uur begon het wat frisser te worden (ik schat dat het nu – 22:50 uur - rond de 25°c is, en wat voelt die temperatuur zalig aan!).

Vanuit ons perceel kijken we uit op de kerk van Eymet: heel mooi maar ik merk dat Roger er nog geen foto van gemaakt heeft.

4 opmerkingen:

  1. Moest je in de buurt van Beynac zijn, is ook wel eens mooi om te bezoeken.
    Groetjes,
    Françoise

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ligt op meer dan 1:30 uur rijden van hier, dus te ver. Ligt wel in de buurt van Sarlat, en dat is een prachtig stadje. Heb je dat ooit bezocht? Het is wel een beetje te toeristisch naar mijn zin.
      Kusje.

      Verwijderen
  2. Ja Sarlat kennen we....Er is trouwens een Tante van Johan die daar woont en er een praktijk van Osteopathie heeft.
    Kusje

    BeantwoordenVerwijderen