dinsdag 30 juni 2015

Naar Bergerac… en daarna te heet om wat dan ook te doen

Vlak na ons ontbijt liep de temperatuur al op tot tegen de 30°C (we hadden de koelkastthermometer opgehangen in de leeftent). Toch trokken we naar Bergerac waar we enkele uurtjes rondliepen in de historische kern. Zo mooi! Een overdekte markt, mooie kerken (en in een van de twee liep net een begrafenis ten einde: je zag – zoals gebruikelijk in Frankrijk – mensen al wenend elkaar vastgrijpen), uiteraard een paar standbeelden van Cyrano, gezellige straatjes, enzovoort).

A6303699

A6303702

A6303704

A6303706

A6303713

A6303714

A6303716

A6303707 Foto’s Roger

Terwijl we een karaf witte wijn gebruikten op een van de terrasjes besloten we daarna terug te rijden naar de camping en geen omweg te maken via de bastide Castillonnes zoals we eerst zinnens waren: veel te warm!

Onderweg stopten we toch even bij een Intermarché om enkele boodschappen te doen en daarna een biertje te drinken in de cafetaria ervan, met airco. Die airco leek veel mensen aan te trekken, want het was er vrij druk. We geraakten in gesprek met een landbouwer die klaagde over het weer: eerst te veel regen, nu te heet en dat zou resulteren in wel weer te veel regen, niet goed voor zijn teelten!

Op de camping dronken we een liter Gazpacho en hadden daarna helemaal geen honger meer. Op het Internet las ik dat in Eymet vandaag de kaap van 40°C in de schaduw was bereikt (in onze leeftent bleef het bij 37°C). Veel te warm!

Normaal gezien zouden deze temperaturen ons naar het Noorden doen vluchten, maar ik las ook dat het daar even warm en soms nog warmer is (zelfs in Limburg wordt gewaarschuwd voor temperaturen rond de 40°C volgende zaterdag). Dus vond ik het beter hier te blijven. We hebben hier een plek met enorm veel schaduw: zo kan Roger toch een beetje rusten na de middag.

A6303718 De kerk van Eymet gezien vanop onze staanplaats (foto Roger)

Rond 19:30 uur liepen we naar de avondmarkt in het centrum, kuierden er heel even om vrij snel te beseffen dat het nog te warm was (volgens het Internet rond de 37°C). Dus ging het terug naar de camping waar we wat brood aten met haring, kaas en foie gras én liters water dronken.

Nu (23:45 uur) is het in de leeftent 27°C.

2 opmerkingen: