zondag 7 juni 2015

Rijk weekend


Het was een rijk gevuld weekend! Vrijdagavond kwam Hendrik aan en dat betekent dat het een lange maar interessante avond werd. Zaterdag gingen we met Heemkunde Groot Heers naar Vroenhoven waar we het museum De Brug bezochten (heel interessant). Daarna nog samen iets gebruikt bij Stephane in Heks. En 's avonds, na het eten, naar de heel mooie kerk van Veulen die vanaf nu open is voor het publiek: toespraken, een kort klassiek concert, een receptie en een rondleiding verzorgd door Jos V.

Vandaag (na een korte nacht: Hendrik was immers nog hier:-) reden we naar Leuven waar we eerst, samen met Dirk A. en Paul S.  Cava en daarna kaas, wijn en brood nuttigden bij Seany om daarna samen naar het Groot Begijnhof te trekken.  Daar ontmoetten we Zeger en werd ook het (heel mooie) boek over Dirk Lambrechts gepresenteerd. En zagen we heel veel vroegere vrienden terug, waaronder Koen De Cauter en Juan Masondo. Van daar ging het naar de Koerier van Navarra, waar Koen, Juan en Jopie (die ik niet kende) optraden voor ons selecte gezelschap en waar we wijn à volonté kregen.

Tegen dat het grote publiek verwacht werd, trokken we (dus al die vrienden, Hendrik, Zeger en wij) ons terug in de tuin van de "Koerier". Waar we, bij nog wijn of bier, herinneringen ophaalden aan onze jonge tijd. Juan, Koen en Jopie moesten wel weer optreden voor al die andere toegestroomde mensen. Rond 19 uur brachten we Hendrik naar het station en reed Zeger naar huis op de fiets.

Nostalgie was dus troef vandaag. En...  ik ben moe!:-)

Foto's volgen later.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten