zaterdag 13 juni 2015

Rustige dag in Caussade (in de Quercy)

Vrijdag 11 juni 2015

Het heeft praktisch de hele nacht gestortregend maar toen we opstonden, was het droog onder een nog steeds dreigende lucht.

Ik kreeg een berichtje dat Moemoe (grootmoeder van onze schoonzoon) gisteren is overleden. Rust zacht, lieve Moemoe!

Vlak voor we wilden vertrekken om boodschappen te doen, praatten we een poosje met andere Belgen die ook Vlamingen bleken te zijn (gisteren hadden we Frans met elkaar gesproken!).

Na de boodschappen kwamen we rechtstreeks terug naar de camping, waar we meer dan een kwartier voor de slagboom hebben moeten wachten. Roger begon er ambetant van te worden, en ik: ‘Je weet dat de receptie sluit tussen 12 en 15 uur; misschien is de verantwoordelijke een dutje aan het doen, we zitten hier immers in Zuid-Frankrijk!’

Net toen we de voornaamste spullen uit de auto wilden halen en te voet naar de tent lopen, kwam er een kampeerder aan met de sleutel: ‘De mevrouw van wacht is even boodschappen gaan doen’. :-)

Iets later begon het te regenen en in de verte te donderen. Rond 15 uur was het weer droog en gingen we betalen voor twee nachten (de vorige en die van vandaag op morgen). Ongelooflijk: de camping is nog goedkoper dan ik dacht: 11 euro per nacht voor ons beiden (met elektriciteit). Dat er geen wifi is, dat het sanitair eerder primitief is (nee, toch geen hurktoiletten) en dat de percelen niet goed afgebakend zijn, neem ik er graag bij. De staanplaatsen zijn trouwens ruim genoeg.

A6123449 Foto Roger

De zon brak weer door de wolken en het werd vrij warm (ik schat tussen de 28 en 30°C). We trokken terug naar het levendige en aangename stadje om er een paar uur te kuieren en daarna een biertje te drinken op een terras. Deze keer waren de meeste luiken gesloten tegen de hitte.

A6123451

A6123452

A6123453

A6123455 Foto’s Roger

Deze avond aten we nog eens bij de tent en terwijl ik spullen uit ons koelkastje haalde, maakte ik een verkeerde beweging die mijn pols, die ik een paar dagen geleden lichtjes heb verstuikt, geen deugd deed! Gelukkig is het mijn linkerpols en ben ik rechtshandig, maar ik besef nu pas hoe vaak ik ook mijn linkerhand gebruik! Ik beperk dus mijn bewegingen en ook dit schrijven ga ik kort houden! :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten