dinsdag 9 juni 2015

Uitstap naar Bourges

Als ik me goed herinner is het van 1983 geleden dat we nog in Bourges waren (ons verplicht verblijf van een week vorig jaar telt niet mee!:-)

Dus besloten we tijdens ons ontbijt (weer met zoveel wind) daar naartoe te rijden. Ik toonde eerst aan Roger in welk hotel ik vorig jaar verbleef en waar ik de bus naar het ziekenhuis nam. Daarna wandelden we enkele uren rond in de oude stad: paleis van Jacques Coeur, kathedraal, enzovoort en uiteindelijk een terrasje waar we te zoet Duits bier maar lekkere kaas (onder andere geitenkaas uit de streek) geserveerd kregen.

A6093403

A6093404

A6093408

A6093410

A6093412 Etalage van een “écrivain public”

A6093415 Foto’s Roger

Het was vrij warm maar de temperatuur werd getemperd door die felle wind.

Op de camping in Aubigny zorgde die wind echter dat het vrij koud aanvoelde. We deden onze boodschappen en aten deze avond verschillende soorten sla, tomaten, ei en rillettes. Daarna was het tijd voor nog een lange wandeling rond de camping en de vijvers maar het was echt koud.

We zitten nu in onze leeftent en ik ga wat lezen: Tristes Tropiques van Lévi-Strauss.

Vorige donderdag is een aangetrouwde “kozijn” van Nany onverwachts overleden op 70 jaar. Morgen kan Nany niet naar de uitvaart: te ver; en dat vindt ze erg, wat ik begrijp. Als we thuis waren geweest, had ze met ons kunnen meerijden (want dan waren wij zeker gegaan).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten