vrijdag 3 juli 2015

Aubigny en Argent sur Sauldre

Een korte wandeling in Aubigny deze ochtend. Kort, want algauw werd het weer veel te warm en zochten we wat verkoeling bij een biertje op een terras. ‘We kennen hier alles’, zegt Roger dan. En hij heeft gelijk: zelfs de mensen herkennen we. Voor mij is dat geen bezwaar; ik hou er immers van mij  te laten doordringen door de sfeer van een stad en daarvoor is één bezoekje van een paar uur niet voldoende. Wat nu ook niet betekent dat ik graag een week aan één stuk in dezelfde stad verblijf: het is eerder het terugkeren waar ik van hou.

A7033735 

A7033736 Foto’s Roger

Na daarna ongeveer twee uur rust op de camping (ik zag op het Internet dat het vandaag tot 39°C was) wilde Roger nog eens naar Argent sur Sauldre en zijn trompe-l’oeils . Onze wandeling in dat mooie stadje werd heel kort: we waren vergeten dat daar heel weinig schaduw is.

A7033737

A7033738

A7033741 Foto’s Roger

Rond 16 uur waren we al terug op de camping waar we niets deden tot aan het avondeten (weer slaatjes: geen zin om iets warms te eten). Bij onze aankomst had de uitbater ons gewaarschuwd: ‘Er gebeurt niet veel op de camping. Af en toe zie je een teen verroeren, dat is het’.

Nu, om 21:30 uur is het nog 34°C, en dat voelt aan als verfrissend! We hebben ook gezien (op het Internet) dat thuis voor morgen nog “maar” maximum 36°C wordt voorspeld. Hier net hetzelfde en voor zondag weer tegen de 40°C. Als we morgen naar huis zouden terugkeren, genieten we onderweg van de airco in de auto en komen we thuis aan als het iets begint af te koelen. En ontsnappen we aan de 40°C hier. Ik kan er immers echt niet meer tegen en voor Roger is het gewoon ongezond!

2 opmerkingen:

  1. het is ook ongezond, ook wij doen niets en toch ben je 's avonds echt moe. Vandaag hier weer 34°, voor morgen voorspellen ze toch wel onweders hopelijk koelt het dan wat af

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zo is het (ik weet wie je bent). En ik blijf me afvragen hoe Nany dat uithoudt op haar flat en op haar leeftijd!
      Kusje!

      Verwijderen