zondag 5 juli 2015

De drukte is weer begonnen

We konden niet naar de begrafenis van Moemoe gaan. Vandaag was er een mis voor haar in de Kempen en, vermits we al terug thuis zijn, vond ik het een goed idee daar naartoe te gaan, al betekende dat heel vroeg opstaan.
We kwamen ongeveer tegelijk aan met de kleinkinderen en hun ouders. Elena liep met een brede glimlach op mij af; van Matthias kreeg ik pas een zoen nadat hij zijn opa uitgebreid had geknuffeld. Schattig is dat ventjes voorkeur voor Roger! Tijdens de mis werd hij trouwens pas heel rustig toen hij op zijn schoot zat.Knipogende emoticon

Het was een mooie, serene dienst. Nadat we even gesproken hadden met de schoonouders en schoonzus van onze dochter en de kleinkindjes hun hoed hadden gegeven (ze leken hem mooi te vinden), reden we terug naar huis om te ontbijten.

Daarna zouden we immers verschillende deelgemeenten van Heers aandoen, waar, ter gelegenheid van het “Akkerbloemenfestival”, allerlei evenementen plaatsvonden.

We gingen eerst naar Opheers waar een imker uitleg zou geven over honig en bijen. We vonden er enkel, in een vierkantshoeve, een honigverkoopstand. Ontgoocheling dus.

A7053742 Foto Roger

Daarna wandelden we, samen met een lid van Heemkunde Groot Heers en al pratend over sherry, naar de Herkenrodehoeve. Standjes die me niet echt interesseerden, verkoop van keramieken klaprozen en enkele drankkraampjes. We gingen daarna naar Batsheers waar we eerst een Bink dronken in het Karrehof, enkele kennissen en een neef (in de betekenis van “cousin”) van Roger ontmoetten.

Uiteindelijk ging het naar de literaire en muzikale happening in de kerk van Batsheers. Verschillende auteurs lazen er voor uit eigen werk. Maj Vandergeten had mij ook gevraagd iets voor te lezen maar ten eerste kan ik dat niet echt goed en ten tweede dacht ik dat we nog op reis zouden zijn. Ik was immers van plan te blijven rondtoeren in Spanje en Frankrijk tot ongeveer 15 juli maar dat was niet realistisch. Ik had moeten weten dat Roger aan een maand meer dan genoeg heeft.

Kortom, ik had Maj toegelaten iemand te zoeken die stukjes uit Bruce zou voorlezen.

Buiten reeds gekende talentvolle mensen uit Heers (waaronder Emmy Claessens en uiteraard Boudewijn Knevels) heb ik in dat kerkje ook nieuwe talenten ontdekt. Zo wist ik bijvoorbeeld niet dat Christiane Henry zo prachtig zingt.

A7053748 Boudewijn poseert

A7053745 Christiane zingt (foto’s Roger)

Maj leek heel blij te zijn dat we er toch waren. Vermits we al thuis waren, vond ik dat het minste wat we konden doen.

Het was de hele middag drukkend geweest (maar frisser dan gisteren) en rond 17 uur dreigde het te gaan onweren. We hebben niet gewacht op het voorlezen uit Bruce maar zijn nog heel even de kerk van Opheers binnengegaan om te luisteren naar heel rustgevende orgelmuziek (orgelist was een zekere Stijn Weemans).

A7053750

A7053751 Foto’s Roger

Daarna zijn we naar huis gereden waar ik voor de eerste keer sinds ongeveer vier weken echt heb gekookt. Glimlach

Tijdens het avondmaal (met alle ramen open, want de hitte heeft zich in huis genesteld) heeft het even geregend maar een onweer kregen we niet. Wel zagen en hoorden we de winterkoninkjes tekeergaan omdat een zwerfkat de tuin insloop.

Binnenkort staat op ons programma een bezoekje aan Hendrik en Sam én Nany, daarna een bezoekje aan onze dochter waar Elena en ik heel fel naar uitkijken en waar we ook Zeger zullen ontmoeten Glimlach. Tussendoor moet ik hier schoonmaken (het is niet echt vuil maar wel stoffig en er hangen heel veel spinnenwebben), moeten we boodschappen doen, moeten we het tierende onkruid te lijf gaan, moet ik wassen, heb ik tientallen mails en één gewone brief te beantwoorden en zouden we eindelijk de laatste soldaten voor de werkgroep WOI onder handen moeten nemen. De drukte is dus weer begonnen!

1 opmerking:

  1. Ik vernam van Maj (al een poosje geleden) dat er niet uit Bruce werd voorgelezen maar wel uit Marraine. Dat verklaart waarschijnlijk die bestelling van dat boek onlangs.

    BeantwoordenVerwijderen