dinsdag 21 juli 2015

Huishouden

Voor een keer stond ik meer dan twee uur voor Roger op en was ik al die tijd, voor hij aan de ontbijttafel verscheen dus, bezig met de keuken schoon te maken nadat ik de afwasmachine in gang had gezet. Amai (zeggen ze in Brabant), niet te doen! Uiteindelijk heb ik bijna drie uur besteed aan dat schoonmaken (en dan nog zonder de inhoud van de kasten onder handen te nemen). Onze leefkeuken is dan ook heel gezellig maar ook even vol als de  “Keuken van Sofie”; en is even moeilijk schoon te maken (nu, ik weet natuurlijk niet wie de “keuken van Sofie” schoonmaakt).

In de toekomst moet ik zorgen dat ik de schoonmaak bijhoud (wat Roger niet fel zint), want ik baadde vandaag in het zweet na die karwei.

Nee, ik ben niet beschaamd omdat het zoveel tijd vergde om dit huis (ik ben aan het liegen, want ik ben nog niet klaar: morgen komt nog de badkamer en een groot deel van de verdieping aan de beurt) weer helemaal schoon te maken: we zijn immers praktisch een hele maand op reis geweest, met alle gevolgen van dien als je geen werkvrouw hebt.

De meeste vrouwen hebben een poetshulp voor 4 uur per week: ik vroeg me vandaag af wat die bij ons vandaag, buiten de  keuken waaraan ze gemakkelijk nog twee uur langer dan ik had kunnen werken , had kunnen schoonmaken?Bedroefde emoticon

Afijn, ikzelf had beweging genoeg gekregen, maar dat vond ik niet van Roger (hoewel hij de mierenhopen die telkens weer verschijnen aan de keukenbalkondeuren was te lijf gegaan met de stofzuiger).

Dat resulteerde dus in een wandeling, in Manshoven. Drie kwartier gestapt; om te veel modder te vermijden even langs een veld gelopen en daarna  een berm moeten afdalen waar ik toch wel uitgleed zeker!  In de modder en op mijn achterwerk (weer vuile kleren nadat ik vlak voor onze wandeling een wasmachine in gang had gezet)!

En… geen enkele foto gemaakt hoewel we daar prachtige vergezichten en roofvogels kregen te zien.

O ja, deze avond een prettiger deel van het huishouden: weer mijn Osso Bucco recept (aangepast recept van Dirk Lambrechts zaliger) klaargemaakt.

2 opmerkingen:

  1. 3 uur voor de keuken, ik doe er langer over,

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, maar drie uur zonder het plafond en de binnenkant van de kasten hé!

      Verwijderen