vrijdag 3 juli 2015

Terug naar Aubigny sur Nère

2 juli 2015

‘Verlaten jullie me?’, vroeg de uitbater in Eymet. Van de 56 euro die onze vier nachten kostten, maakte hij 55 euro: ‘Maak nu niet te veel publiciteit of je hebt volgende keer niet meer zulke grote, schaduwrijke plek!’. Ik maak dus slechts een beetje reclame voor de Camping du Château in Eymet!

We namen afscheid van de ene Nederlandse buren, spraken met de anderen af in Aubigny en vertrokken richting Bergerac, Périgueux, en later Chateauroux en Vierzon. Na een halte (picknick) reden we de Berry binnen, iets later de Pays d’Oïl en om 15:15 uur kwamen we aan op de camping Les Etangs in Aubigny.

‘La chaleur vous remonte?’ vroeg de uitbater na de omhelzing. Woordspeling die ik niet kan vertalen: ‘remonter’ betekent ‘energie geven’ en ‘terug naar het Noorden gaan’.

Het was warm maar veel minder dan in Eymet en er waaide een ferme bries. Weer waren we snel geïnstalleerd. We zaten net wat brood met sla en paté te eten en naar de vinken te luisteren toen de Nederlanders eraan kwamen om 16:45 uur (ze trekken een caravan).

Daarna deden we onze boodschappen, keken eens rond wat de weinige restaurants te bieden hadden en besloten deze avond nog eens bij de tent te eten.

We kregen vrij gemakkelijk verbinding met het Internet maar rond 22 uur viel die weg. Het is nu 22:40 uur en het ziet er naar uit dat we niet meer verbonden zullen geraken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten