dinsdag 4 augustus 2015

Een boek, een film, foto’s en soldaten

Na enkele werkjes in* en rond het huis en een  telefoontje met een blije Nany (ze is terug thuis) vandaag een wandeling gemaakt in het mooie Borgloon (geen foto’s gemaakt). Roger heeft dus zijn dagelijkse beweging gekregen.

Na het avondeten en mijn uurtje lectuur op papier eindelijk ons werk voor de werkgroep WOI helemaal afgerond en daarna (ook eindelijk) gekeken naar een Star Trek-film die Hendrik me lang geleden had geleend: The Motion Picture.  Twee uur: veel te lang en met momenten zelfs langdradig, vond ik. Al was het verhaal op zich heel boeiend en kreeg ik vaak heel mooie beelden te zien.

En dan met veel plezier naar foto’s van Zeger gekeken op Flickr (eigenlijk was ik al even gaan piepen terwijl onze soep opstond). Wat een volk toch in Leuven ter gelegenheid van “Hapje Tapje”! In onze jonge tijd was die studentenstad doods tijdens de vakantie (wat ook wel zijn charme had).

* in huis vooral mieren bestreden die de laatste tijd massaal onze keuken binnenkruipen en zich daar omtoveren tot vliegende mieren. Eerst wilde ik er niets aan doen: die mieren berokkenen ons geen kwaad en het feit dat ze onze keuken kiezen voor hun paardans vond ik eerder leuk. Maar daarna (eens ze kunnen vliegen) merk je dat ze via een niet open raam weer proberen buiten te geraken (om zo hoog mogelijk ge vliegen, heb ik eens gelezen) en, vermits ze daar niet buiten kunnen, zat onze keuken op de duur vol met kruipende mieren op de vloer en vliegende mieren tegen het raam – en nee, blijkbaar zijn ze niet slim genoeg om de deur te kiezen. Dus hebben we toch maar iets gespotenBedroefde emoticon.

2 opmerkingen:

  1. Peggy,
    Op de plaatsen waar mieren zich verzamelen voor hun zomerse activiteiten strooi je gewoon de inhoud van een zakje (15 g) bakpoeder (poudre à lever) en weg zijn die diertjes. Groetjes, Paul.

    BeantwoordenVerwijderen