maandag 5 oktober 2015

Babysitten

Ik heb het al gezegd, dat woord dekt de lading niet meer maar hoe zeg je dat dan in één woord: op kinderen van bijna drie en bijna vijf passen?

Elena en Matthias hadden geen school, waren thuis bij hun mama die al de hele ochtend met hen had geschilderd en geknutseld. Dus moesten wij hun kunstwerken bewonderen en mochten we een paar tekeningen mee naar huis nemen deze avond.

Kort na onze aankomst moest onze dochter weg.

‘Mogen we buiten spelen?’ vroeg Elena. En of dat mocht! Het was stralend weer, niet te koud en vrij zonnig. Tussen het gras groeiden prachtige paddenstoeltjes, er hingen heel fijne en mooie spinnenwebben tussen de planten, er lagen rode en gele  knisperende bladeren: kortom er was zoveel om van te genieten. De zandbak en de schommels lonkten natuurlijk ook, evenals de ballen en een verloren gewaande bal die we tussen de struiken terugvonden.

Kortom, we hebben uren gespeeld. Met de ballen, in de zandbak, op de schommels, verstoppertje, warm of koud, ontdekkingsreizigers (tja, er moest zoveel ontdekt worden in de tuin), enzovoort.

Onze dochter kwam terug en samen zorgden we voor het avondeten. Toen de kindjes mij weer opeisten, heb ik ze verwezen naar Roger, want de bereiding was nogal bewerkelijk. En… Roger heeft dat heel goed gedaan: ik denk dat hij voldoende beweging kreeg vandaag.

Na nog een bezoekje aan de bibliotheek (ik merkte dat de kindjes dat heel leuk vonden en dat is goed!) aten we nadat hun papa was thuisgekomen. Het was een heel lekker recept, dat onze dochter  kreeg van haar schoonmoeder… En dat ik zelf ook eens ga klaarmaken:

Meng onder elkaar puree van aardappelen, gebakken gemengd gehakt, spinazie, gestoofde uien en de nodige kruiden. Giet het mengsel in een ovenschotel en strooi er heel veel geraspte kaas over. En daarna, even laten gratineren.

De kindjes hebben gesmuld (wij ook trouwens). Daarna was er nog pruimentaart (bereid door onze dochter) en hoewel ik probeer zo weinig mogelijk zoet te eten, heb ik er weer van genoten.

Daarna was het voor ons tijd om naar huis terug te keren met onze kunstwerkjes… en in de regen!

4 opmerkingen:

  1. Is een recept dat ik al heel lang ken, maar ken je ook deze :
    Blinde vinken met een vleessaus gemengd met tomatenpuree en wat mosterd ?
    Smaakt heerlijk.
    In de plaats van Babysitting, kan je misschien zeggen : Op de Peuters passen.....?
    Kusje
    Françose

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee, dat recept ken ik niet. Stuur eens op, lieve Françoise!

      Het zijn wel al kleuters hé! Noem ze geen peuters, want dat horen ze niet graag meer! Maar... Ik zocht één woord.

      Gaat het beter (je weet wel wat hé)?

      Kusje

      Verwijderen
  2. Heb nog een gedacht in
    verband met je kleuters....
    Kleuter Oppas..... zou dat kunnen.....!
    Kusje
    Françoise

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Kleuteroppas! Ja, waarom niet? Jawel, dat lijkt me nu echt het juiste woord! Heel fel bedankt voor het meedenken!
      Kusje

      Verwijderen