zondag 11 oktober 2015

Bilzen, eventjes

Ik dacht dat we net als gisteren boeken zouden sorteren vandaag maar het is zondag en in principe werken we dan niet (Roger heeft wel nog noten geraapt en ik uiteraard gekookt: van de rest van de osso bucco en een blik kikkererwten soep gemaakt en daarna gezorgd voor een wokgerecht met oestersaus).

‘Rijden we nog eens naar Bilzen?’ stelde Roger voor na de brunch.  Dat vond ik een goed idee. Ik hoopte vooral nog eens in het park rond te lopen… En eventueel – moest ze open zijn – de kerk te bezoeken.

De prachtige hallenkerk was open. Ik werd er zo fel door bekoord dat ik dacht: geef me zulke kerk en een pastoor als pater Inghels in Matadi of pater Soetewey in Antwerpen en ik ga weer elke zondag naar de mis. Roger had zijn groot fototoestel vergeten (hoe is dat mogelijk? Glimlach), heeft wel een paar foto’s gemaakt met zijn kleine toestel maar die zijn natuurlijk niet zo geslaagd.

PA112990

PA112983 Foto’s Roger

Na nog een korte wandeling wilde Roger nog eens de Borreberg bestijgen. Ik ging eerst een stukje mee maar besloot dan op mijn stappen terug te keren: te veel pijn aan mijn heup- en kniegewrichten… en hoogtevrees. ‘Ga maar alleen verder,’ zei ik nog tegen Roger, maar hij verkoos met mij terug naar de auto te lopen.

De Noord-Oostenwind maakte dat het heel koud aanvoelde ondanks de stralende zon: geen wandeling in het park daarna.

Eerst wilde Roger nog even langs De Horne in Vechmaal (we kregen nog steeds geen antwoord in verband met dat etentje voor Heemkunde Groot Heers) maar we besloten naar huis te rijden. Stijn van De Horne zou het vandaag toch te druk hebben om ons te woord te staan en het was zo koud dat we toch niet op het tuinterras zouden kunnen zitten.

Morgen moeten we dus bellen naar Stijn en naar de andere gelegenheid die we hebben aangesproken in Heers (en van wie we ook nog geen nieuws hebben ontvangen).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten