zaterdag 21 november 2015

Etentje met Nany en Beeckman

‘Mijn moeder en ik denken eraan op 21 november naar jouw moeder te gaan,’ had Matadi-vriendin me gezegd, ‘kom je ook?’

Normaal gezien zou ik niets hebben aangenomen vandaag: morgen verwachten we immers de andere kinderen en ik wilde op mijn gemak een feestmaal klaarmaken. Maar Rachel (de moeder van Sabine) is pas 90 jaar geworden, dus vond ik het aangewezen er wel bij te zijn. We spraken af, ook met Lily en Roger Beeckman en ik waarschuwde meteen dat wij ten laatste rond 15 uur al weer zouden vertrekken. Nany reserveerde een tafel bij de Chinees.

Enkele dagen geleden kreeg ik een berichtje van Sabine: “door omstandigheden kunnen wij niet komen”. Gezien de leeftijd van Rachel maakten we ons een beetje zorgen, maar alles bleek oké met haar. Roger en ik besloten toch maar naar de afspraak te gaan.

Het werd dus een etentje voor Nany, Lily en Roger, Hendrik en wij.

AB214972

AB214961

AB214963

AB214970

AB214973 Foto’s Roger

Heel lekker en heel gezellig, ondanks het feit dat de gesprekken vaak over de terreurdreigingen gingen, zo gezellig dat we pas rond 16 uur zijn vertrokken en dat ik thuis nog tot bijna 20 uur heb staan koken voor morgen.

AB214978

AB214977 Foto’s Roger

Morgen is het immers feest: zoals elk jaar vieren we al onze verjaardagen samen. En, vermits het zusje van Elena en Matthias begin december wordt verwacht, heb ik gezorgd dat Sinterklaas deze nacht al langskomt.

O ja, terwijl ik kookte, is Roger nog eens naar Jos V. gereden, van waar hij thuiskwam met een eend die nu in de diepvriezer ligt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten