zondag 29 november 2015

Zondagsrust en spanning

Ik heb ooit met mezelf afgesproken dat ik op zondag zo weinig mogelijk werk. Vandaag dacht ik daar een uitzondering op te maken maar dat was absoluut geen goed idee: ik had die zondagsrust blijkbaar echt nodig! Uiteindelijk heb ik, alles bij elkaar en tussen alle ontspannende lectuur door, ongeveer drie bladzijden vertaald.

Ook geen wandeling wegens een bijna constante regen en de hele dag een felle wind die alles door elkaar schudde in de tuin en in het poorthuis. Ook geen mails gelezen (en dus ook niet beantwoord): van die drie bladzijden deden mijn vingers al pijn genoeg en mijn geest was nog veel te suf ten gevolge van mijn prestatie van gisteren.

O ja, ik beantwoordde toch wel één enkele dringende mail van mijn zus Bie die me vroeg hoe we het zouden regelen voor de  imminente bevalling van onze dochter. Wel, ik heb ook even gebeld naar het Leuvense en de afspraak is dat tussen 18 en 6 uur Roger en ik paraat staan (desnoods worden we wel wakker gebeld) en dat tussen 6 en 18 uur de schoonouders van onze dochter worden opgebeld. Als het heel dringend blijkt te zijn, springt een buurvrouw even in.

Ik stuur al elke avond mijn vertaling door naar onze dochter zodat ik desnoods bij haar er voort kan aan werken, op haar pc. Ik zou het natuurlijk kunnen doen op ons netbook maar echt praktisch is dat niet; gewoonlijk staan hier minstens drie schermen open: een met de oorspronkelijke tekst, een met de vertaling en een waarop ik opzoekingen verricht. Begin daar maar eens aan op het kleine scherm van een netbook!

Onze dochter vertelde me echter dat ze een wachtwoord heeft, en ik: ‘Zorg dat je het klaarlegt voor mij tegen dat we eventueel aankomen of ik bel je op in de verloskamer om dat wachtwoord te krijgen!’Glimlach

‘Zeg, je gaat toch niet ‘s nachts werken zeker?’, vroeg ze mij.

‘Als dat nodig is wel: ik moet deze vertaling immers tegen eind volgende week afkrijgen,’ legde ik uit, ‘en desnoods werk ik er  inderdaad ‘s nachts aan’.

Spannend! Nee, niet zozeer de vertaling (hoewel!) maar te weten dat we volgende week sowieso onze jongste kleindochter zullen verwelkomen! Glimlach

Geen opmerkingen:

Een reactie posten