dinsdag 8 december 2015

Deceptie

Ik zocht een woord om een heel erg grote ontgoocheling uit te drukken. Is “deceptie” sterk genoeg?

Toen ik pas lid was van de KVLS vond ik telkens heel veel fouten in Oostland. Ik verwees er telkens opnieuw naar (en dat werd me zelden in dank afgenomen) om uiteindelijk, samen met Boudewijn Knevels,  toe te treden tot het redactiecomité. We probeerden samen zoveel mogelijk fouten uit de drukproeven te weren en vaak las ik later  het uiteindelijke gedrukte tijdschrift zelfs niet meer volledig na (uit gebrek aan tijd).

Toch hoorde ik geregeld van een vriendin dat er hier en daar nog een fout was blijven staan. Enkele keren omdat noch Boudewijn, noch ik, noch andere “lectoren” ze hadden opgemerkt, heel vaak omdat een paar van onze correcties niet waren opgenomen (één keer zelfs   -  en toen krioelde de tekst van de fouten  -  omdat verkeerdelijk het nog niet gecorrigeerde bestand naar de drukker was gestuurd).

Vandaag kwam het jongste nummer van Oostland met de post aan.

Ik blader er even in, merk onmiddellijk flagrante fouten op, waarvan ik weet dat én Boudewijn én ik ze hadden aangewezen, en besluit deze keer wat meer te lezen in het papieren blaadje.

Wat een ontgoocheling! Veel kromme zinnen, foute woorden, DT-fouten enzovoort, die zeker Boudewijn en ik hadden verbeterd (van de  andere lectoren weet ik het niet), zijn blijven staan.

Ik word er moedeloos van!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten