woensdag 23 december 2015

Elena en Matthias op bezoek


Het was een drukke dag met Elena en Matthias. Ze hebben getekend, geknipt (vooral Elena), we hebben gespeeld en ze hebben naar een filmpje gekeken terwijl ik de rommel wat probeerde in toom te houden. Ik had voor 's middags pannenkoeken gebakken (de kinderen zijn niet echt gesteld op boterhammen: deze ochtend hadden ze er elk maar een gegeten bij hun eitje): te zoet, ik weet het, maar ze hebben gesmuld.

Kort na het middageten wilden we oude glazen naar de kringwinkel brengen. De kinderen zouden er een speeltje mogen kiezen.

Toen we in de winkel aankwamen, stelden we vast dat we de glazen waren vergeten mee te brengen! Wel kwamen we terug met een hoop (tweedehands) speelgoed (onder andere een pop voor Elena, een vliegtuig voor Matthias en een knuffel die ze voor Eva wilden kopen).
Daar werd nog druk mee gespeeld  maar vlak na het vieruurtje (dat Elena zelfs niet op kreeg: ze had buikpijn) werden ze moe. Elena legde zich neer op de sofa, Matthias daarna in de relax... En ineens wilde Elena perse zelf in de  relax. Uiteraard gaven we daar niet aan toe, met als gevolg bijna een half uur gehuil.

En dan gebeurde het: ineens zag ik vanuit de keuken, waar ik al aan het avondeten bezig was, Matthias uit de relax komen, hem aanbieden aan Elena en zelf in de sofa gaan liggen. Ongelooflijk lief, eigenlijk te vriendelijk, is die jongen!

Elena viel meteen in slaap. Ik was bang dat ze ziek zou worden maar tijdens het avondmaal (waarvoor we haar een dik uur later moesten wakker maken) heeft ze even goed gegeten als Matthias - die niet was in slaap gevallen op die sofa - en was ze weer heel goed gezind.

Na hun toilet volgde nog een filmpje waarna Matthias naar bed wilde. Elena niet: ze was bang we bezoek zouden krijgen van dieven (hoewel we haar verzekerden dat alle buitendeuren op slot waren). Ze probeerde in slaap te geraken op de sofa maar dat lukte niet en uiteindelijk vroeg ze ook om naar boven gebracht te worden.

Het is nu bijna 22 uur. Ik heb eindelijk wat opgeruimd en ben moe: het was een lange dag (we stonden veel vroeger op dan we gewend zijn) en een drukke dag. Heel gezellig ook maar ik vraag me soms af hoe ik dat vroeger deed met onze eigen kinderen: nu kreeg ik amper iets gedaan in het huishouden! Het ligt aan de leeftijd zeker?




Geen opmerkingen:

Een reactie posten