woensdag 2 december 2015

La gadoue

Nog steeds geen baby! Morgen?

Deze ochtend vond ik een mail van de klant aan wie ik de laatste vertaling leverde. Die leek te verwachten dat ik een korting zou geven voor alle zinnen die dubbel voorkwamen in de tekst. Ja, zeg!

Ik weet dat sommige vertalers veel knippen en plakken maar voor mij is dat verloren tijd: gewoon vertalen terwijl ik de tekst lees, gaat veel sneller. Omwille van de structuur van de tekst kon ik het vertaalgeheugen – dat wel automatisch zorgt voor dat “plakken” - niet gebruiken en zelf nagaan en berekenen wat ik dubbel heb vertaald zou weer enkele uren werk vergen. Dus stel je voor: enkele uren langer werken om de klant een korting te kunnen geven!

Ik was dus niet echt goed gezind. Na onze brunch heb ik de klant mijn argumenten gemaild; ik kreeg geen antwoord, wat ik interpreteer als een akkoord.

Het was  zacht weer vandaag, het regende niet en er stond praktisch geen wind: ik wilde eindelijk weer een wandeling maken.

Roger stelde voor gewoon de weiden en velden rond het dorp in te lopen en ik gaf hem gelijk: waarom het altijd zo ver zoeken als het hier ook zo mooi is?

PC023038

PC023040

PC023042 

PC023044

PC023045 Foto’s Roger

Het enige probleem tijdens onze lange wandeling was de bijna overal aanwezige glibberige modder ten gevolge van de voorbije regens: we hebben geploeterd, zijn uitgeschoven en soms bijna gevallen,  onze wandelschoenen werden smerig en kletsnat, onze broekspijpen hingen vol modder, we moesten vaak een omweg maken om niet door plassen te hoeven lopen: kortom, het werd niet echt een gemakkelijke wandeling. Maar… ik kreeg er wel een heel blij gevoel bij en moest constant denken aan ‘La gadoue” van Serge Gainsbourg. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten