dinsdag 29 december 2015

Over de Limburgse monografieën en het openbaar vervoer


We hadden vandaag om 14 uur een afspraak met Jan Gerits en Jo Corstjens in het Cultureel Centrum van Hasselt. Om te praten over de Limburgse monografieën en meer bepaald over een mail dienaangaande die we alle drie hadden gekregen van Edith, de voorzitster van de KVLS.

'We zullen met de bus gaan', stelde Roger voor tijdens onze brunch. Daar ging ik volledig mee akkoord: ik rijd graag met het openbaar vervoer en, vermits we als 65-plussers een goedkoop abonnement hebben, is het geen slecht idee daar zoveel mogelijk gebruik van te maken. 'Ik ga dan wel pas daarna zorgen voor mijn dagelijkse portie schoonmaak,' antwoordde ik, 'anders kan ik opnieuw een douche nemen voor we vertrekken'.

We namen de bus van 12:24 uur, die van 13:24 uur zou immers te laat in Hasselt aankomen. Wij kwamen in die stad aan om 13:05 uur en hadden dus nog 55 minuten voor ons. Die hebben we gebruikt om wat rond te wandelen, op vraag van Roger de Mediamarkt binnen te gaan en uiteindelijk naar het Cultureel Centrum te stappen: Roger heeft zijn beweging gekregen vandaag. Stipt om 14 uur kwamen Jan en Jo daar ook aan en gedurende 2 uur wisselden we gedachten uit, bij een soepje voor Roger en mij, een koffie voor Jo en een Grimbergen voor Jan.

Ik ga het hier niet hebben over de details van onze vergadering, maar rond 16:10 uur namen we afscheid van elkaar na de belofte van Jan dat hij Edith op de hoogte zou brengen van onze bevindingen.

Roger en ik liepen naar de dichtstbijzijnde bushalte en hadden pas een bus naar Heers rond 16:45 uur. We waren thuis rond 17:30 uur. Ik genoot van de rit (en van de prachtige oranje-rode zonsondergang) maar besefte al snel dat er vandaag geen tijd zou overblijven om die ene kamer grondig schoon te maken.

Terwijl ik voor het avondeten zorgde, moest ik in mezelf Roger gelijk geven die altijd beweert dat je met het openbaar vervoer veel tijd verliest.

Die kamer schoonmaken wordt dus naar morgen verschoven (en Roger beloofde mij het voor zijn rekening te nemen terwijl ikzelf zorg voor ons bureau dat ik van plan was morgen onder handen te nemen).

Geen tijd voor lectuur in de relax na het avondeten: ondertussen is de volgende Limburgse monografie aangekomen  (deze keer nog eens geschreven door Roger Janssen) en ik wilde die deze avond in orde brengen (nalees- en zetwerk). Daar ben ik net mee klaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten