donderdag 10 december 2015

Rijke en boeiende dag

Vandaag eindelijk nog eens bezoek gekregen van Marie-Claire! Glimlach Ik denk dat zij het nog drukker heeft dan ik (en vaak met minder aangename aangelegenheden). Gezellig bijgepraat bij een kopje thee, foto’s van Eva getoond en bedenkingen over onze kleine en wat haar betreft soms grote zorgen uitgewisseld.

‘Ik zoek een kapper in de buurt die ermee akkoord zou gaan enkel mijn haar bij te knippen – dus zonder shampoo enzovoort’, vertelde ik haar. ‘Ga dan toch gewoon naar onze dorpskapper J,’raadde ze me aan, ‘die doet dat als je het hem vraagt’.

Roger en ik gingen daarna vlees kopen voor deze avond en morgen en in het terug naar huis rijden, hield Roger even halt bij kapper J. Een afspraak maken bleek niet nodig: hij kon meteen zorgen voor dat haar van mij; een kwartiertje later was ik alweer buiten en het kostte bijna niets. En vooral: het was heel goed gedaan. Roger merkte eerst bijna geen verschil (we houden er niet van als het duidelijk is dat je pas van de kapper komt). Later zag hij natuurlijk wel dat er een heel stuk af is van dat haar.

Voor ik aan het avondeten moest beginnen, had ik nog tijd genoeg om (vrij lang) te telefoneren met Jan Gerits (ik had deze ochtend al lang gebeld met Nany – die het vooral had over shoppen en haar recente ontmoeting, in Antwerpen, met de andere grootouders van Elena, Matthias en Eva. Maar mensen, concludeer hieruit s.v.p. niet dat ik graag aan telefoon hang!).

Met Jan Gerits had ik het over bepaalde details in verband met de Limburgse monografieën. We hebben beslist tussen Kerstmis en Nieuwjaar af te spreken om ze nader te bespreken. 
Na het avondmaal ging het naar het Heemkundelokaal in Heks waar we een interessante lezing bijwoonden van Julien Daenen, over dit.

Na de lezing heb ik Martine helpen afwassen, maar deze keer deed Ludo D. het grote werk en dat maakte me blij: eindelijk een man die niet vindt dat dit soort werk alleen voor vrouwen is weggelegd! Onder het werk was hij ook aan het klagen dat we het absoluut niet rustiger krijgen met de leeftijd!Glimlach
Rond 22:30 uur waren we thuis waar ik nog een hele boel mails moet beantwoorden.

En terwijl ik dit wil publiceren, merk ik dat het weer niet gaat via Live Writer! Dus alles maar naar hier (Blogger) gekopieerd

Geen opmerkingen:

Een reactie posten