dinsdag 15 december 2015

Roger speelt voor loodgieter


Deze ochtend merkten we dat de waterafvoer in de badkamer verstopt was.
Ik wilde al een loodgieter bellen en dacht dat we ons dagen of misschien zelfs een week zouden moeten behelpen met emmers in afwachting van zijn komst.
Dat was echter gerekend zonder Roger die praktisch alles kan repareren! (Jammer dat ik niet weet hoe ik in Blogger een smiley kan toevoegen: ik wilde hier een :-) bij plaatsen. Wat mis ik Live Writer!).

We zijn wel enkele uren bezig geweest met die karwei. Vooral Roger: ik moest enkel, op zijn commando, af en toe, hier of daar een kraan opendraaien.

Toen alles weer in orde was, begonnen we aan onze brunch en toen... begon het te regenen. Weer geen wandeling (maar ik vermoed dat Roger wel voldoende beweging heeft gekregen).

Voor de rest was het een rustige dag, hoewel ik me zorgen begin te maken: nog steeds geen telefoontje (hoor mij bezig, ik die niet graag telefoneer) van Jan Gerits. En toch moeten we zo snel mogelijk afspreken om bepaalde zaken te bespreken in verband met de Limburgse Monografieën.

Na een korte vertaling heb ik eindelijk de brief van mijn Matadi-vriendin beantwoord en deze avond, na ons avondmaal (butternutsoep en daarna broccoli met scholfilet) en mijn uurtje lectuur op papier, heb ik verder gekeken naar "Stille waters". Ik vind het verhaal boeiend, maar, net zoals Hendrik onlangs aan telefoon zei, het acteren niet perfect.

Vandaag heb ik speciaal gelet op de in de serie gesproken taal. Er wordt zelden een echte Vlaamse tussentaal gebruikt en net die vaak te verzorgde taal zorgt ervoor dat het geheel soms onnatuurlijk overkomt. Een moeilijk probleem!

Ik verwacht nog (liefst deze avond zelfs, want het wordt tijd dat we voor onze boodschappen zorgen) een mailtje van Hendrik die binnenkort nog even komt logeren: ik heb hem gevraagd wat hij dan graag wil eten!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten