zondag 6 december 2015

Sint-Truiden en over de film “Mar adentro” op een rustige zondag

Na onze brunch reden we naar Sint-Truiden waar we een dik uur rondliepen. Ik hou van die stad maar niet van winkelen.

Nu, op een zondag kun je moeilijk winkelen natuurlijk maar we deden wel wat Roger graag doet: etalages bekijken (“lèche-vitrine” noemt men dat in het Frans; ik heb ooit de Engelse term gekend maar ben hem vergeten. Bestaat er geen Nederlands equivalent?) en ik bedacht dat hij op deze manier toch zijn dagelijkse wandeling zou krijgen.

En… ik stelde voor de zoveelste keer vast dat ik hou van Sint-Truiden. ‘Hier zou ik wel kunnen leven’, zeiden Roger en ik praktisch tegelijk tegen elkaar.

Sint-Truiden 22966869224_aae61ce451_b

Werken op de grote markt Sint-Truiden23486491862_c803225e18_k Werken op de Grote Markt (foto’s  Roger)

Ik dacht vroeger dat ik, als ik heel oud zal zijn, terug naar Leuven - mijn geboortestad - zou gaan, maar het is daar veel te druk geworden!

Het weer was vrij mooi ondanks een gesluierde lucht (en deze avond kregen we zelfs een heel grijze, eigenlijk mooie, sneeuwlucht).

Na het avondeten en mijn uur lectuur op papier (met uiteraard bittere chocolade smeltend op mijn tong) begon ik te kijken naar “Mar adentro”, een heel mooie, bijzondere film over euthanasie. Ik vond het eigenlijk jammer dat ik daar in m’n eentje naar keek (Roger was ondertussen op zijn beurt iets aan het lezen “op papier”), want stof tot discussie gaf de film wel!

Omdat ik ondertussen een telefoontje kreeg van Hendrik (over de nieuwe baby en de gewone zaken van het leven en uiteindelijk ook over de film die ik aan het bekijken was) weet ik niet hoe de film eindigt (maar ik heb wel een vermoeden – en nee, ik heb bewust niet  gelezen waar mijn link hierboven naartoe voert: ik wil het zelf ontdekken).

Wat zal ik doen? Gaan slapen (het is heel laat) of een halfuurtje verder kijken?

Ha, verder kijken natuurlijk,want zo oefen ik ook mijn Spaans!Glimlach

2 opmerkingen: