zondag 17 januari 2016

Hoe moet ik nu mijn belofte tegenover Elena en Matthias houden?


Het wintert echt: op dit moment geeft de thermometer -4°C aan.
Naar goede gewoonte stonden we vrij laat op. Na onze brunch zorgde ik al voor een deel van het avondmaal en maakte ik een deeg klaar voor pannenkoeken met speltbloem, stevia en sojamelk (de kindjes hebben die aanpassingen aan het gebruikelijke recept zelfs niet gemerkt).

Daarna gingen Roger en ik wandelen, gewoon in de velden rond het dorp (en weer vroeg ik me af waarom we het steeds zo ver zoeken! Het is immers niet voor niets dat ik meteen akkoord ging met de aankoop van dit huis: de omgeving had toen veel te maken met mijn beslissing).
De zon scheen, en ondanks de kou was ik in het zweet na onze beklimming van de "Wijnberg". Ik genoot.

Thuis (ik had tijdens de wandeling mijn GSM thuis achtergelaten) vond ik (jawel, op een zondag!) een vertaalopdracht. 17 bladzijden. Gelukkig (hoewel ik vermoed dat ik daarvoor zal moeten passen op de vergadering van werkgroep WOI binnenkort) pas tegen volgende vrijdag!

Rond 15 uur kwamen ze aan, Matthias die meteen in de armen van zijn opa sprong (maar mij daarna ook knuffels en kusjes gaf), Elena die al volop plannen maakte voor haar verblijf hier, Eva die aan het huilen ging en die duidelijk last had van krampen, en hun ouders. Ze brachten een heel lekkere zelfgebakken pruimentaart mee. Het werd dus een uitgebreid vieruurtje nadat Roger koffie had gezet en ik thee. En ik stelde weer eens vast dat mails (in dit geval van Zeger en Hendrik) beantwoorden vanop mijn GSM mij niet goed afgaat!:-)

Daarna weer een wandeling. Elena wilde nog eens het kasteel van "Belle en het Beest" (ze bedoelt het kasteel van ons dorp) zien (al zei ze me onderweg: 'Misschien bestaat Belle wel niet echt, hé oma') en Matthias ontdekte en genoot van alles onderweg.

Thuis aten we tomaten-pompoensoep en daarna puree van aardappelen en broccoli met zalm (tja, ik pas mijn recepten aan de kindjes aan).

Foto Roger
Nadat hun ouders weer vertrokken waren met Eva, wilden ze nog naar een filmpje kijken maar heel snel bleek Matthias heel moe.Elena ging akkoord om ook naar bed te gaan als ik het filmpje waar ze op dat moment naar keken, zou pauzeren, wat ik dan ook deed.

Na het tanden poetsen, een verhaaltje en een kusje sliepen Elena en Matthias vrij snel in...

En daarna crashte de computer van Roger! Het filmpje werd bekeken op die pc, dus vind ik morgen heel moeilijk de film terug waar de kindjes naar keken (ik weet alleen dat het een sprookje was).

Heel vervelend voor iemand zoals ik van wie een van de principes is: mijn beloftes houden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten