zondag 3 januari 2016

Nieuwjaarswensen en een uiltje voor Eva


Elena en Matthias zouden hun nieuwjaarsbrief "voorlezen" (lees opzeggen) en Roger en ik reden dus naar het Leuvense met als presentje twee verhalenboeken.

Toen Elena het had over '(...) lieve oma en opa, hou je klaar. Ik verander niet dit jaar. Ik blijf wereldkampioen in deugnieterijen doen', schoot ik in de lach en zij dacht dat ik haar uitlachte. We hebben haar moeten uitleggen dat ik de brief gewoon grappig vond. Daarna was het Matthias's beurt om voor te dragen van 'stappen, klappen, (...) het jaar is om (...) ik spring het nieuwe jaar in' (een beetje geholpen door zijn papa) en kregen de kindjes hun presentje.

Terwijl hun mama wafels bakte met speltbloem en stevia speelden we verstoppertje en moest ik uit de boekjes voorlezen.












Eva kreeg de muzikale uil van tante Izzy. Kort daarop werd ze wakker en warempel ze begon breed te glimlachen. Het was niet duidelijk of dat naar het uiltje of naar ons was.


Foto's Roger

We proefden van de wafels (lekker: misschien moet ik het ook eens zo proberen. Roger lust immers heel graag wafels maar hij krijgt die nooit meer van mij wegens te ongezond) en reden daarna naar de oudste zus van Roger waar we nog een poosje keuvelden.

We waren vrij laat thuis waar ik een avondmaal improviseerde met een tomatensoep, champignons gebakken met look en peterselie, een restje varkenshaasje en speltbrood.

Roger vond hier een mail van Joyce, zijn verre nicht uit Florida. Ze zou binnenkort eindelijk nog eens afkomen.






3 opmerkingen:

  1. Leuk dat het uiltje weer in de smaak valt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat deed het zeker (voor Eva weet ik het natuurlijk niet): Matthias stond erop het persoonlijk aan Eva te geven. Ik heb voor jou een lief kleinigheidje hier... maar ik moet wel eerst bij jouw ouders geraken.

      Verwijderen
    2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen