vrijdag 15 januari 2016

Sneeuw en vertaalopdracht op Rogers verjaardag


Vandaag werd Roger 72 jaar! Ik had iedereen gewaarschuwd dat ik voor niemand anders dan hem tijd zou maken: buiten de sigaren die we onlangs kochten, zou dat mijn cadeau zijn. Wat we met deze dag zouden aanvangen, hadden we nog niet beslist. Een lange wandeling? Ergens iets drinken daarna? Afijn, naar goede gewoonte hadden we niet echt iets gepland.

Toen ik deze ochtend laat, na Roger, wakker werd, zei hij me: 'Het is aan het sneeuwen'. Inderdaad, de tuinen lagen onder een 5 centimeter dik wit tapijt. De straat was wel al geruimd.

Tijdens onze brunch vernam ik dat Roger niet echt zin had in een wandeling terwijl het sneeuwde. Ik eigenlijk ook niet om eerlijk te zijn. Hij kroop achter zijn pc en ik belde toch even naar Nany die ons had proberen te bereiken, waarschijnlijk net toen ik onder de douche stond en Roger de schapen voederde. Roger genoot van alle wensen via kaartjes, e-mails, berichten op Facebook enzovoort: mensen, allemaal heel fel bedankt (want ik vermoed dat hij de moeite niet zal nemen om jullie te bedanken, of wel?).

Het bleef maar sneeuwen. En toen kwamen er 8 A4's binnen om te vertalen, "ASAP" en ten laatste tegen dinsdag.
Ja maar... Wij krijgen Elena en Matthias binnenkort te logeren tot dinsdagavond en ik weet uit ervaring dat ik dan niet of nauwelijks aan vertalen toekom. Omdat Roger druk online aan het lezen was en een wandeling uitgesloten bleek, besloot ik er dus maar meteen aan te beginnen. Met Roger tegenover mij was dat eigenlijk zelfs heel gezellig werken.

Tegen de avondmaaltijd was de vertaling klaar. Ondertussen had Roger nog een telefoontje gekregen van Hendrik en van zijn broer. En na het avondeten konden Roger en ik gezellig samen naar een aflevering van "Katarakt' kijken, nadat ik toch maar een wasmachine had laten draaien (ik gebruik massa's zakdoeken de laatste tijd). Nu geniet hij volop van zijn sigaar nadat hij nog een mail van Zeger heeft beantwoord! En ik... geniet van de lekkere tabaksgeur die ik ruik ondanks mijn niezen en hoesten!

Want ik ben echt vreselijk verkouden, op de manier waarbij de meeste mensen het hebben over een "griepje"!




4 opmerkingen:

  1. Sommige mensen hebben me gevraagd wat we vandaag hebben gegeten. Lach niet (toen Roger het vertelde aan zijn broer leek die dat helemaal geen "feesteten" te vinden): ikzelf ga er van uit dat als ik Roger wil laten kiezen, ik dat ook klaarmaak en dus niet afwijk van zijn keuze. En... Zijn keuze was: verschillende soorten paté met de nodige confituren en daarna... gewoon zuurkool. :-)
    Goedkoop, inderdaad, maar zoals Roger zei: lekker en gezellig, en vooral: zonder "tralala".

    BeantwoordenVerwijderen