zondag 10 januari 2016

Verjaardagsfeestje voor Elena en Matthias


In plaats van naar de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de gemeente te gaan, reden we vandaag nog eens naar het Leuvense voor een verjaardagsfeestje. Elena wordt immers binnenkort 5 jaar en Matthias 3 jaar. Ze ontvingen ons enthousiast, hun ouders, oom Zeger en andere grootouders waren al aan het aperitieven en Eva sliep vredig.
Kort daarop arriveerden hun tante, oom (zus en schoonbroer van hun vader) en neefjes; en nog iets later haalden Roger en ik Hendrik af aan het station.

We aten lekkere hapjes, dronken Cava, offreerden cadeautjes en we speelden (met de buurkindjes Anna, Lionel en Millie). Ik was afwisselend een boze heks, een lieve heks en een monster. Roger en de kindjes speelden verstoppertje, Matthias (die een "prinsenkostuum" en een "dokterskostuum" had gekregen) was nu eens een arts, dan weer een prins. Elena was toen een koningin en Anna een prinses. En Zeger... die heeft uren doorgebracht met het in elkaar knutselen van een gemeenschappelijk cadeau: een kasteel van Playmobil.

Vlak voor het eigenlijke eten werd Eva wakker. Ze werd gevoed en ging daarna van schoot tot schoot (en glimlachte naar iedereen: wordt zij een supervriendelijk meisje?).

We aten een stoofschotel met varkenswangetjes (heel lekker: ik had zoiets nog nooit gegeten) met frietjes en sla en daarna taart.

Een heel gezellige familiale middag en avond! Jammer dat Nany er niet bij kon zijn!

Pakjes openen


Zeger en Elena bouwen een kasteel (foto's Roger)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten