vrijdag 5 februari 2016

Jarenlang verkeerde voeding gegeven!

Voor we vandaag een uurtje in Sint-Truiden gingen wandelen, reden we naar Heers om daar nog een mengeling met veel vezels te kopen voor Pamfiel. Van de luzerne eet hij immers niet genoeg. Onderweg zagen we de dierenarts uit zijn auto stappen, Roger hield even halt en kreeg van hem weer te horen dat we moeten zorgen voor voeding met veel vezels.

We vonden iets dat ons geschikt leek. De winkeluitbater legde ons uit dat in de korrels, die we voordien aan de schapen gaven, geen enkele vezel meer zit: die zijn alleen ideaal voor het vetmesten tegen de slacht, wat natuurlijk nooit onze bedoeling was. Waarom heeft niemand ons dat ooit uitgelegd?

Het lijkt er wel op dat wij de schapen jarenlang tijdens de winter voedden met snelle koolhydraten! Ongelooflijk is het dan dat we niet eerder problemen kregen! Voed een kind eens met alleen suikers (gebakjes, snoep, ijsjes, brood, pasta, rijst, aardappelen, melk, enzovoort): het zal ook vrij snel aan gezondheid inboeten!

Ik weet het, ik had al lang geleden moeten nagaan welke ingrediënten in die korrels verwerkt worden. En eigenlijk heb ik dat gedaan, maar ik ging ervan uit dat het alleen om volle granen ging en ik weet ook nog niet zo heel lang dat granen niet ideaal zijn voor dieren!

Pamfiel at een beetje van zijn nieuwe voeding (die Roger had gemengd met zijn vroegere korrels).

En wij wandelden een klein uurtje in Sint-Truiden. Een stad waar ik echt van hou!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten