maandag 29 februari 2016

Rustige dagen

Er valt niet veel te vertellen over gisteren en vandaag, zo ongelooflijk rustige dagen waren het. Gisteren zelfs geen wandeling: we reden naar Sint-Truiden met de bedoeling daar wat rond te lopen maar verloren zodanig veel tijd onderweg omwille van een wielerwedstrijd dat we er enkel een biertje hebben gedronken.

Vandaag, na een vertaling en een paar wasbeurten, reden we opnieuw naar Sint-Truiden om het onlangs bestelde verhogingskussen voor Matthias af te halen (hij is zijn autokinderzitje echt ontgroeid) en wandelden we, ondanks de gure wind, een klein uurtje in de stad.

Onderweg hoorde ik allerlei mails (grappen, powerpointpresentaties, etc.) binnenkomen en weer merkte ik tussen die overrompeling het belangrijkste niet. Ik zag pas toen we thuis waren en ik aan mijn pc zat dat er een korte vertaling bijzat én een mail van mijn "kozijn" die ons enkele foto's van eergisteren opstuurde.

Met Pamfiel gaat het nog steeds niet zo goed. Hij eet maar weinig. De dierenarts zegt wel dat het maanden kan duren maar wij blijven ons zorgen maken.

Deze avond gebeld met onze dochter: Matthias heeft een bronchitis en Eva is lichtjes verkouden. Roger en ik hoesten ook weer: deze winter vallen we blijkbaar van de ene verkoudheid in de andere.

Wel veel gelezen deze dagen... boeken uit de Maigret-reeks, want ik ben weer helemaal in de ban van Simenon en we hebben veel meer boeken van hem dan ik dacht (we hebben zoveel boeken - oké, vaak in niet zo'n goede staat - dat ik bijna elke dag voor verrassingen sta als ik een boek zoek in onze eigen "bibliotheek"):-)

2 opmerkingen: