zondag 13 maart 2016

Hoeselt onder andere

Deze ochtend werd ik een eerste keer wakker om 9 uur. Op dat moment begon het literair ontbijt van de KVLS waar Roger en ik niet naartoe zouden gaan. Roger had niet veel zin om naar Hasselt te rijden, daar naar een parkeerplaats te zoeken (bussen naar Hasselt zijn schaars op zondag) én vond het wat vroeg. Ikzelf had ook geen zin, want dat soort ontbijt is niet gezond voor Roger (eigenlijk voor niemand) én ik hou niet zo van de locatie. Dus draaide ik me nog eens om, viel weer in slaap en schrok even later wakker omdat ik een einde wilde maken aan een akelige droom: een auto had een bus geramd, en er waren veel doden... en daarbij mensen die ik kende. Gelukkig kan ik meestal mijn dromen "richten" en ik besloot dus dromenland te verlaten voor ik meer van dat akeligs zou beleven.

Na onze brunch en een telefoontje met Nany (we hebben een afspraak na Pasen) reden we naar Hoeselt waar we even rondliepen...

Foto's Roger
om daarna nog eens naar de Kluis in Vrijhern te gaan. Terwijl we daar begonnen aan een vrij lange zonnige wandeling (weer alleen spechten horen roepen en ontzettend veel maretakken gezien) kreeg ik een mail van de dochter van Emmy Swerts.
Haar moeder is deze ochtend om 9 uur overleden. Ik was er echt niet goed van: Emmy en ik correspondeerden heel geregeld via e-mails!



Foto's Roger - en op de laatste zie je geen bladeren maar maretakken!
Na de wandeling verder Boudewijns manuscript nagelezen dat ik zopas naar Roger heb doorgestuurd zodat hij het ook kan nakijken. En, terwijl ik voor het avondeten zorgde, het nieuws gehoord over die nieuwe aanslag in Turkije.

2 opmerkingen:

  1. Je droom is uitgekomen.....Ankara, bus, auto.....aanslag.....!
    Heb dat soms ook, je denkt, het is maar een droom, maar soms wordt het realiteit.....
    Kusje

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Inderdaad! En dan nog het "toeval" dat Emmy net om 9 uur overleden is!
      Kusje!

      Verwijderen