zaterdag 12 maart 2016

Weer een peesontsteking!

Een heel kort overzicht van onze dag, want ik blijk gisteren weer overdreven te hebben: mijn pols vertoont dezelfde pijn (die, denk ik, te wijten is aan een peesontsteking) als tijdens onze reis vorig jaar.

Het typoscript van Boudewijn beginnen na te lezen (ik ben al aan bladzijde 55 van de 84 A4 pagina's: het is boeiend, origineel en goed geschreven). Alleen heeft Boudewijn de neiging om te veel zijn kennis tentoon te stellen en soms weidt hij daardoor te fel uit. En dat Nederlands een ontzettend moeilijke taal is, wist ik al, maar wordt me bevestigd door de automatische spellingcontrole!

Gedurende bijna 1 uur een wandeling in Lauw, langs de Jeker. Mooie zon, soms felle en altijd koude wind maar weer veel modder.


Foto's Roger
Vlak nadat we thuiskwamen, een telefoontje van Jan Gerits. Over de KVLS-vergadering van eergisteren.  Volgens hem was het niet allemaal peis en vree in het begin van de vergadering, zoals Boudewijn mij gisteren voorhield.

En zou er zelfs zijn afgesproken dat Jan mij zou vragen of ik tenminste de boekhouding voor de monografieën wil blijven verzorgen. Ik schrok van mezelf: dit is een van de weinige keren dat ik resoluut 'Nee, ik doe het niet!' antwoordde.

De KVLS bestaat nu 80 jaar en de penningmeester heeft altijd gezorgd voor de twee boekhoudingen. Waarom zou dat nu ineens anders moeten gebeuren?

Na ons avondeten en een uurtje lectuur op papier (uiteraard met smeltende chocolade op mijn tong), met Roger weer naar een Maigret gekeken (wat steken die goed in elkaar!).

Ik heb deze avond geen mails beantwoord: te veel pijn aan mijn (gelukkig) linkerpols.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten