vrijdag 1 april 2016

Vernissage in het Hofke van Chantraine

Veel en snel gewerkt vandaag (voornamelijk huishoudelijke taken), want om 18:15 uur moesten we weer weg. We waren immers uitgenodigd op de opening van een tentoonstelling in Oud-Turnhout: Modamske en Somers uit Herentals.

We zijn er niet heel lang gebleven: hebben naar de toespraken geluisterd, de (prachtige) kunstwerken bewonderd, even gepraat met Modamske en zijn echtgenote én met hun vrienden die we ook in Vresse hadden leren kennen. En tijdens de receptie voor de eerste keer een Gageleer gedronken. Verrassend lekker bier! Heel verfrissend met een heel aparte smaak, maar jammer genoeg te straf om er twee van te drinken als er nog moet gereden worden.
Modamske met onder andere de Herentalse schepen van cultuur (helemaal rechts)

Hofke van Chantraine (foto's Roger)
Tijdens die receptie werd ik aangesproken door een vrouw die me vaag bekend voorkwam. Ze vroeg me of ik was wie ze dacht dat ik was en dat beaamde ik. Ze stelde zich dan voor: Lieve V, die samen met mij school liep, wel een klas lager zat, samen met de zus van mijn vriendin ML, én ze is de zus van H, de ex-vrouw van mijn vroegere buurjongen René. Wat een toeval allemaal! :-)
Er volgde een kort gesprek, vooral nieuwtjes over H en haar kinderen en daarna zijn Roger en ik maar terug naar huis gereden (waar nog een beetje werk wachtte). We kwamen al thuis aan rond 22 uur.

Dat Hofke van Chantraine is een prachtig "gebouwtje"! Volgens Roger (Modamske, niet de mijne) is het een vroegere pastorij; en hij heeft gelijk: ik heb het deze avond opgezocht. Wat een luxe voor een pastoor!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten