zaterdag 29 juli 2017

Hendrieken

Nadat we speltbloem en speltmeel hadden gekocht in Alken reden we naar Hendrieken (deelgemeente van Borgloon) deze middag. We parkeerden de auto aan de begraafplaats van waaruit we een lus wandelden via de Lorettokapel van het "kasteeltje van Hulsberg".

Mooie wandeling die me eraan herinnerde dat, toen ik les initiatie Nederlands gaf op de gemeente, een van mijn Franstalige cursisten, de nu zaliger Chantal J., me vertelde dat ze lang op dat kasteel had gewoond.

Dit jaar lijken wij geen noten noch kweeperen te hebben, waarschijnlijk ten gevolge van de late vorst deze lente. In de boomgaarden die we tegenkwamen tijdens de wandeling hingen wel appelen en peren maar de notenbomen droegen ook geen vruchten, in tegenstelling tot de notelaars op de Bollenberg.

Foto Roger
Onderweg hoorde ik een mail van Jan Gerits binnenkomen, met als bijlage nog afbeeldingen die ik moest toevoegen aan de jongste Limburgse monografie. Ik beloofde daar voor te zorgen na het avondmaal (dat bestond uit een soort koude schotel, aan de hand van restjes in elkaar geflanst).

Ik heb toch weer meer dan anderhalf uur besteed aan die monografie omdat de tekst en de al ingevoegde afbeeldingen uiteraard telkens helemaal verschoven.

Daarna maakten we nog een wandeling rond ons dorp. We kwamen onze achterbuur tegen, maakten een praatje... en hij heeft beloofd te zullen zorgen voor het snoeien van onze haag (tegen betaling, uiteraard).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten