donderdag 27 juli 2017

Kerniel (Borgloon), onder andere

Gisteren waren we nog eens in de kringwinkel in Sint-Truiden en mijn oog viel daar op het boek "Dagboek van een Nanny" van Emma McLaughlin en Nicola Kraus. Ik kocht het (samen met nog enkele andere boeken) en 's avonds laat begon ik erin te lezen. Ik deed niets anders meer: zo boeiend!

Deze ochtend was het vergadering van de werkgroep WO I. Vooral affiches nakijken.
Op een zeker ogenblik ging het om een affiche over een soldaat die "samen met zijn vrouw een aantal kinderen op de wereld had gezet". Roger en ik schoten in de lach omdat we ons herinnerden dat ik die, weliswaar grammaticaal correcte, zin bewust had laten staan bij het nalezen, precies omdat we de inhoud ervan zo grappig vonden. Ik kreeg deze ochtend echter de indruk dat alleen Wendy het grappige ervan begreep ('Nog een geluk dat hij een vrouw had', reageerde zij) en vraag me af of ik dat toch niet moet herschrijven als we de drukproeven krijgen.
Hoewel: nee! Als mannen vinden (op de vergadering waren Wendy en ik de enige vrouwen) dat zij kinderen op de wereld zetten, dat ze dat maar geloven!

En deze middag, na wat huishoudelijke taken, zouden we nog eens wandelen in Kerniel.

Deze keer ging het niet naar de vallei van Colen maar parkeerde Roger de auto in de Bellingstraat, op de grens met deelgemeente Borgloon.
Het werd een prachtige, stille en rustige lus langs veldwegen, Boeshoven, de veiling van Borgloon en de Begijnenstraat.


Eigen foto's
Op een zeker ogenblik wisten we niet of we links of rechts moesten afslaan (voor een keer was Rogers richtingsgevoel deficiënt) maar gelukkig konden we een beroep doen op  de GPS-functie van mijn smartphone.

Daarna genoten we van een Orval op het terras van De Kluizenaar.

Eigen foto

Geen opmerkingen:

Een reactie posten