vrijdag 28 juli 2017

Sint-Truiden en gegratineerde spitskool

Voor onze dagelijkse wandeling reden we vandaag naar Sint-Truiden. Roger houdt van winkels kijken, mij boeit dat niet echt maar als hij daarmee voldoende beweging krijgt (hij had al wel een groot deel van de verdieping gestofzuigd) is dat voor mij oké.

We zijn enkele winkels binnen gegaan en ik begin te begrijpen wat mensen daar zo aangenaam aan vinden. Ik kan best niet toegeven aan dat nieuwe gevoel, vrees ik, of ik begin op oudere leeftijd veel meer geld uit te geven dan ik vroeger ooit gedaan heb. Vooral de patchoeli en de ylang-ylangparfums bij Kruidvat bekoorden me!😉

Wat ik echter het "plezantste" vond: straten ontdekken die ik nog niet kende, een beetje verloren lopen (en dan weer een beroep doen op de gps-functie van mijn nieuwe smartphone). Ik moest terugdenken aan de eerste keren dat mijn grootmoeder "Marraine" mij rond mijn 11 jaar alleen naar het centrum van Leuven liet gaan. We waren pas terug uit Congo waar mijn vriendjes en ik helemaal niet meer verloren liepen in de "brousse" maar in mijn eentje een stad verkennen, dat leek me pas echt een avontuur! En toen had ik geen gps, laat staan een smartphone!

Deze avond wilde ik iets uitproberen. Ik heb spitskool (en twee kleine aardappelen) gegratineerd. De saus had ik klaargemaakt met koolzaadolie, boekweitmeel, kookvocht, reepjes ham, geraspte kaas, kurkuma en een derde groentebouillonblokje. Ik was een beetje bang dat kurkuma en kaas niet goed samen zouden passen maar het resultaat was gewoon heerlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten