woensdag 23 augustus 2017

Lekker "zondigen" met Elena en Matthias

Deze middag reden we met Elena en Matthias naar Den Teluur in Sint-Truiden, het buurtrestaurant dat Liliane en Paul ons leerden kennen.

Voor één keer mochten de kindjes lekker zondigen. Voor hen frieten met mayonaise of ketchup, curryworst, cola of limonade en een ijsje. Roger nam soep en daarna ook frieten met worst, ik nam een slaatje. En ik bedacht dat je daar voor een paar euro een hele maaltijd kunt krijgen (bijvoorbeeld soep, brood en rauwkost): ongelooflijk laag, die prijzen.





Foto's Roger
Toeval: we kwamen er Liliane tegen, die ongeveer hetzelfde idee als wij had gehad. Alleen at haar gezelschap gezondere spullen dan het onze! 😉

Uiteraard gingen we daarna nog even kijken naar de konijnen, schapen, pony's, kippen, eenden en luidruchtige ganzen in de buurt.

Eigen foto's
Vooral de ganzen vonden Elena en Matthias grappig: ze leken ons telkens te beantwoorden.

We reden nog even langs de Kringwinkel (cadeautjes dus, maar wees niet bang, papa en mama van de kindjes: we hebben afgesproken dat die speeltjes hier blijven) en daarna naar huis.

Hoewel de kindjes eerst dachten buiten te spelen, besloten ze toch maar binnen te blijven: het was heel warm vandaag en binnen was het lekker koel.


Eigen foto's
Als vieruurtje aten we vooral fruit en voor het avondmaal maakte ik preisoep en boekweitpannenkoeken klaar (waar Elena en Matthias weliswaar vrij veel suiker op deden).

Tussendoor kreeg ik enkele telefoontjes: van Nany over onze heel goede Matadi-vrienden die het noodlot wel lijkt te achtervolgen en van Jan Gerits over onder andere de volgende monografie. Telefoontjes die ik zo kort mogelijk hield, want de kindjes eisten al mijn aandacht op.

Na nog een filmpje (een sprookje van Grimm) was het bedtijd en kreeg ik na het tandenpoetsen, een verhaaltje en een nachtzoen eindelijk wat tijd voor mezelf. 😊

Geen opmerkingen:

Een reactie posten