zondag 6 augustus 2017

Roodbaars met courgette

Na een heel rustige zondag (waar ik heb van genoten: lectuur, korte wandeling, cafeetje en kort bezoek van die door Liliane en Paul aangeprezen man die bleek binnen enkele maanden te willen zorgen voor het afbreken van onze varkensstallen) was het deze avond tijd om te koken. Ik wist alleen dat ik voor het hoofdgerecht iets wilde klaarmaken met roodbaars en een dikke courgette.

En ik heb, op het gevoel, iets in de wok in elkaar geflanst:

- de visfilets heb ik in vrij grote stukken gesneden en een poosje laten marineren in sojasaus.
- ondertussen heb ik twee heel kleine aardappelen net niet gaar gekookt
- de dikke courgette in stukken gesneden en in koolzaadolie even gebakken in een wok
- daar gingen twee grote gesnipperde knoflookteentjes bij
- en dan de vis en de sojasaus
- daarna de afgegoten aardappelen
- uiteindelijk een bolle koffielepel kurkuma, een beetje peper en zout.

Wij lassen meestal een dik uur in tussen onze soep en het hoofdgerecht.

Vandaag kregen we vlak na onze broccolisoep die bezoeker in verband met onze stallen. Toen hij weer vertrokken was, waarschuwde ik Roger: 'Ik weet niet of ons eten lekker zal zijn, ik heb er zelfs niet van geproefd.'
Maar, o wonder, dat in elkaar geflanst gerecht bleek gewoon heerlijk! Onthouden dus!

Ik weet het: vandaag vond de eerste ommegang van de Virga Jesse-feesten plaats in Hasselt. Daar zijn we niet naartoe gegaan: veel te veel volk... en waarschijnlijk werd ik (omwille van het gevaar op aanslagen) er zelfs niet toegelaten met mijn rugzak (plus, bedenk ik terwijl ik dit schrijf: we zouden er de auto niet kwijt raken). Ik ben wel gaan kijken of ik er iets over vond online en viel onder andere op dit.

Mooi maar het kan naar mijn gevoel niet tippen aan de enkele processies die we in in Cordoba en in Burgos meemaakten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten